Na Osnovni šoli Ivana Kavčiča na Izlakah bo jutri prav poseben dan, saj se bo učenkam in učencem pri zajtrku pridružil predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Vsako leto 15. novembra v osnovnih šolah zaznamuje dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo že od leta 2012. Glavni namen tega dneva je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na ta dan zajtrkujemo kruh, maslo, med in mleko ter jabolko. Pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk in malica brez plastike sodelujejo tudi vse zagorske šole.

V telovadnici šole s pričetkom ob 9.00 uri bodo izlaški učenke in učenci pripravili krajšo prireditev, s katero bodo vse prisotne seznanili s pomenom zajtrka in prednostih lokalno predelanih živil ter opozorili na kopičenje odpadne embalaže na našem planetu. V učilnicah pa bodo potekale delavnice, pogovori o zdravi prehrani, o varovanju okolja, o čebelah in drugem. Prav gotovo bo osnovnošolcem o zdravi prehrani kakšno povedal tudi predsednik Pahor, ki bo tokrat jedel dobrote iz kmetij izlaškega podeželja in zagorske doline.

Savus