Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno in predstavlja kršitev določb odlokov o ravnanju s komunalnimi odpadki občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Prav tako je prepovedano tudi sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem. Za tovrstne kršitve je določena globa v višini 200 evrov za fizično osebo, ki ravna v nasprotju z določili odloka.

Opozarjajo tudi na prepoved kurjenja, sežiganja in uporabe odprtega ognja v naravnem okolju, kar sodi v pristojnost nadzora Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki deluje v okviru Ministrstva za obrambo.

V naravnem okolju pa je prepovedano tudi kurjenje odpadkov kot npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža itd. Nadzor nad tem področjem izvaja Inšpektorat za kmetijstvo in okolje.

V naravnem okolju se sme kuriti le slamo in druge naravne nenevarne materiale rastlinskega izvora. Kurjenje odpadkov v naravi je prepovedano ne glede na to, ali gre za javne ali zasebne površine.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekZoran Poznič: Rudar Prometej naj bo ponos Trbovelj
Naslednji članekDanes dogaja