Vsako jutro vas bo zraven kave ob osmih na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 5. marec

Danes, v petek, 5. marca, se v Zasavju nadaljuje lepo vreme. Arso napoveduje, da bo danes spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo še povečini suho, popoldne pa se bodo od severa začele pojavljale krajevne padavine, ki se bodo zvečer okrepile in v prvem delu noči ponehale. Ponekod v osrednji in južni Sloveniji se bo meja sneženja lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo še od 10 do 15 °C, popoldne in zvečer pa se bo hitro hladilo.

Privoščite si dan.

Koncert v DD Zagorje

Letos koncertov ob dnevu žena ne bo. V KC Delavski dom Zagorje so vsako leto ob prazniku žensk pripravili zanimive koncerte. Letos vas zaradi tega, ker vas ne morejo povabiti v dvorano, vabijo na ogled posnetka koncerta Marka Škugorja, ki je bil v zagorski dvorani dve leti nazaj, marca 2019. Koncert je posnela VTV, na spletni strani Delavskega doma Zagorje bo na ogled danes ob 20. uri.

V Zasavju danes ni predvidenih drugih zanimivih dogodkov. Če vseeno veste za kakšnega, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapora ceste

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin bo predvidoma od danes do 31. maja 2021 veljala delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 1954 se je rodil politik, novinar, profesor Aleš Leko Gulič. Leta 2018 pa je umrl publicist in pisec knjig o Trbovljah Tine Lenarčič.

Savus