nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Kulturni kolač na ETV

Televizija ETV je v letošnji jeseni prevetrila svojo programsko shemo. Vpeljali so nekaj novih oddaj, med njimi tudi Kulturni kolač, pogovorno oddajo o umetnosti in kulturi v Zasavju, ki jo vodi Vukašin Šobot.

Oddaja je na sporedu vsakih štirinajst dni ob torkih, v njej pa poskušajo osvetliti kulturno in umetniško dogajanje v Zasavju v pogovorih z vidnimi imeni na tem področju. Prva oddaja je bila reportažna, saj je bila v celoti posneta na Kumu v času trajanja extempora Art Kum. Sledile pa so studijske oddaje, v katerih so gostje spregovorili o svojem delu.

Prva studijska oddaja je bila namenjena poglobljenemu pogledu na kulturno umetniško sceno v Zasavju, v kateri je Aleš Leko Gulič nanizal kar nekaj zanimivih in aktualnih informacij. Vlado Poredoš je spregovoril o tridesetletnici delovanja Orlekov, Roman Rozina pa je predstavil svoj ustvarjalni opus. Sledila sta Milan Razboršek in Zoran Cvar v oddaji, namenjeni predstavitvi Slikarske kolonije Izlake Zagorje in Ekstemporu Art Kum. Prikazane so bile skupne točke in tudi razlike med obema dogodkoma. Kot zadnja do sedaj pa je gostovala ravnateljica Glasbene šole Zagorje Metka Podpečan. V oddaji je razgrnila delovanje glasbene šole, pogovor pa je bil namenjen tudi dodatnemu izpopolnjevanju učencev na poletnih seminarjih in mednarodnem Festivalu flavtistov.

»Sledila bodo še imena iz sveta filma, vidnejših društev iz Zasavja, pa tudi kašno presenečenje se obeta,« pravi avtor in voditelj oddaje Vukašin Šobot.

Savus

foto: arhiv ETV

Isti avtor