Komunala Zagorje je na Zbirnem centru Zagorje ob Savi postavila nov kotiček za vse, ki bi želeli še delujoče aparate oddati v ponovno uporabo. Najdete ga v zaprtem delu nadstrešnice Zbirnega centra, označen pa je z rumeno barvo in je nezgrešljiv.

V kotičku zbirajo tako velike aparate (pralni in pomivalni stroji, pečice, štedilniki, hladilniki, zamrzovalniki …) kot male aparate (orodje za dom in vrt, mali gospodinjski aparati, avdio-video in foto oprema, monitorji in televizorji z ravnim zaslonom, računalniki, mobilni telefoni, igrače in aparati na elektriko ali baterije). Zbranim aparatom bodo preverili funkcionalnost in električno varnost ter jih po ugodni ceni vrnil na trg ali pa jih podarili.

Kotiček je tudi v Zagorju postavila družba ZEOS v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno skupaj z Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD ter lokalnim partnerjem Javno podjetje Komunala Zagorje. Otvoritve se je udeležil tudi predsednik družbe ZEOS Emil Šehić.

Direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar je povedal, da ga veseli, da lahko tudi v Zagorju občane spodbujajo k e-krožnemu gospodarstvu in posledično nastajanju manj e-odpadkov.

Savus

Foto: Komunala Zagorje