Danes se v Zasavju ponovno ne dogaja prav veliko. Poleg stalne razstave Janeza Kneza Retrospektiva si lahko v Trbovljah ogledate sinhronizirano animirano komedijo Space Jam: Nova legenda.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 18. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki jih bo več sredi dneva in popoldne. Pihal bo severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27 °C.

Do ponedeljka zjutraj bo dež povsod ponehal, čez dan bo nato pretežno jasno. V torek bo sončno, popoldne bo v severnih krajih nastalo nekaj ploh in neviht. Oba dneva bo še pihal šibak severovzhodni veter. Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.

Zapore cest

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje bo od 14. do 21. julija delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 42. Zapore bodo označene z ustrezno signalizacijo.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo jutri brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Podmilj, Gradišče in Zelenec (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Litija) in TP Kolodvor Zagorje, nizkonapetostni vod železniška postaja (od 8. do 9. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Space Jam: Nova legenda (Space Jam: A New Legacy)

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate sinhronizirano animirano komedijo Space Jam: Nova legenda. V filmu sta LeBron James in njegov sin Dom ujeta v digitalnem svetu sovražne umetne inteligence, zato LeBronu, Zajcu Dolgouščku in Zajčici Loli ne preostane drugega, kot da se proti digitaliziranim zlobnim Razbijačem pomerijo na igrišču, skupaj s tolpo razvpitih in nediscipliniranih Looney Tunsov. Bitka med Tunesi in Razbijači tako postane LeBronov največji izziv življenja, saj bo le ta za vedno na novo definirala njegovo vez s sinom Domom in dokazala, kako pomembno je v življenju biti to, kar si.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekJulij
Naslednji članekKotiček za oddajo delujočih aparatov v Zagorju