V nedeljo, 27. junija, se je v Varšavi zaključilo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Tekmovanja se je udeležil tudi Hrastničan Darko Jorgić, ki je bil na glavni turnir uvrščen neposredno. Njegova pot se je končala v četrtfinalu, ko ga je premagal Šved Anton Kallberg.

Darku Jorgiću se je na prvenstvu pridružil še Bojan Tokić. Oba sta svoj prvi dvoboj zaključila uspešno in se uvrstila med 32 najboljših igralcev. Jorgić je s 4:2 brez izgubljenega niza premagal Hrvata Željka Filipa. Prvi niz je zaključil brez težav, drugega pa s hudim bojem in preobrati s 15:13. Med dvojicami je tako ostal edini Slovenec v konkurenci.

Njegov naslednji tekmec je bil Šved Anton Kallberg. Jorgić je dvoboj začel dobro in dobil uvodna niza z 11:7. Tretjega je izgubil s 7:11, v četrtem pa je znova zmagal z 11:7. Šved je nato dobil preostale tri nize na 2, 8 in 8. V posamični konkurenci je Jorgić tako zaključil v četrfinalu. »Kallberg je v zelo dobri formi. Danes sem imel priložnost, da ga znova premagam. Začetek je bil res odličen, v zadnjih treh nizih pa je vedno našel rešitve na moje servise in prve žogice. Na njegovo igro se nisem znal prilagoditi in odigrati nečesa novega. V moji igri je še vedno veliko slabih stvari, kot so vračanje servisov, prve žogice s ‘forhendom’ in še kaj bi se našlo, kar bo do olimpijskih iger treba popraviti,« je ob zaključku poudaril Jorgić.

Pred prvim posamičnim dvobojem pa je Jorgić odigral še tekmo prvega kroga dvojic. Skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem sta odigrala odlično in s 3:2 ugnala Nemca, nekdanjega prvega igralca sveta Tima Bolla in njegovega naslednika Patricka Franzisko. Peti niz dvoboja sta končala s 13:11, dobila pa sta še prvega na deset in tretjega na štiri. Slovenec in Hrvat sta se tako uvrstila v četrtfinale. V osmini finala sta s 3:1 premagala še Šveda Jona Perssona in Antona Kallberga. Svoje nastope pa sta končala v soboto, 27. junija, ko sta obstala v četrtfinalu.

SB

Foto: Arhiv Savus