Na današnji torek je očitno čas za počitek, saj je dogodkov bolj malo. Če si še vedno niste ogledale razstave Janeza Kneza Retrospektiva lahko to še vedno storite. V kinu Zagorje pa si lahko vsi ljubitelje francoščine ogledate dramo in komedijo Poletje ’85.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 29. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno, pihati bo začel jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 30 do 37 °C.

V sredo bo še sončno in vroče. Popoldne in zvečer predvsem na severu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

V četrtek kaže na osvežitev s plohami in nevihtami.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo do 30. junija, vsak dan med 7. in 17. uro, na dveh odsekih popolna zapora zaradi rekonstrukcije ceste in ureditve priključka za kamnolom. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. V preostalem času bo urejen izmenično enosmerni promet. Obvoz bo urejen na relaciji Hrastnik–Podkraj–Trbovlje–Boben in obratno. Od 5. 7. dalje pa bo omenjeni odsek ceste popolnoma zaprt. Popolna zapora bo predvidoma potekala do 1. 9. 2021. Odsek ceste Jerič–Lakner bo zaprt od 28. junija do 5. julija od 7. do 17. ure.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Dolgo Brdo, nizkonapetostni vod Kandrše, odcep Križate (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Zagorje) in iz TP STT bloki, izvod kovinarsko 1, 1a (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Poletje ’85

Ob 19. uri si lahko v kinodvorani KC Delavskega doma Zagorje ogledate francosko dramo in komedijo Poletje ’85. Film se dogaja na obali Normandije sredi osemdesetih let. Je grenko-sladka zgodba o prvi ljubezni, polni sonca, glasbe in prekipevajočih čustev. Nostalgična časovna kapsula, s katero se režiser vrača k svojim filmskim začetkom in knjigi, ki ga je zaznamovala kot najstnika.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes na koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus