Občina Zagorje ob Savi je za izvajalca del, ki bo prenovil odrsko tehniko v Kulturnem centru Delavskega doma Zagorje, izbrala podjetje MAORI, odrska in scenska tehnika, d. o. o.  S podjetjem bodo sklenili pogodbo v vrednosti 715 tisoč evrov. Naložbo bo v višini skoraj 470 tisoč evrov sofinanciralo Ministrstvo za kulturo.

Dela bodo predvidoma začeli v drugi polovici avgusta letos, zaključili pa jih bodo do oktobra. »Obnova odrske tehnike je nujno potrebna, saj je dotrajana in zastarela,« poudarjajo na Občini. Popolnoma bodo prenovili odrsko tehniko, pri tem bodo upoštevali zahtevane standarde. Poiskali bodo ustrezne rešitve za varno in funkcionalno obratovanje odrske tehnike. V sklopu del bodo obnovili tudi odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake.

S prenovo odrske opreme bodo ustvarili pogoje za kakovostna gostovanja domačih ustvarjalcev in drugih gledališč, ki bodo imeli na voljo najmodernejšo odrsko tehniko. Predvsem pa bo gostovanje na odru varno za vse udeležence. V času del v gledališki dvorani KC Delavski dom Zagorje gledaliških in kino predstav ne bo.

Savus

Foto: arhiv Savus