Šolarji so danes še zadnji dan sedli v šolske klopi, prejeli zaključna spričevala in zaključili šolsko leto 2020/21. Jutri se tako za osnovnošolce kot srednješolce začenjajo poletne počitnice.

Po težkem šolskem letu, ki ga je zaznamovala epidemija, se bodo učenci in dijaki čez poletje lahko končno prepustili brezskrbnosti in uživali v poletnih počitnicah. Osnovno šolo je v tem šolskem letu v Sloveniji obiskovalo več kot 191.000 učencev, srednjo šolo pa 74.000 dijakov. Učenci in dijaki se bodo v šolske klopi  (upamo) zopet vrnili septembra.

Vseh osem osnovnih šol po Zasavju (OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, OŠ Trbovlje, OŠ Tončke Čeč Trbovlje, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, OŠ Ivana Skvarče Zagorje, OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, OŠ Ivana Kavčiča Izlake in OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje) je v letošnjem šolskem letu obiskovalo skupno 3557 učencev in učenk. V vseh treh srednjih šolah (GESŠ Trbovlje, STPŠ Trbovlje, Srednja šola Zagorje) pa je znanje nabiralo skupno 814 dijakov in dijakinj.

Zadnji šolski dan so se učenci in dijaki v glavnem zabavali z različnimi aktivnostmi. Gimnazijci v Trbovljah so tako dopoldan preživeli na zunanjem igrišču ob glasbi in športu, kar je zabeležil tudi naš fotoaparat. Osnovnošolci iz OŠ Trbovlje pa so pred našim objektivom zadovoljno pomahali šoli v slovo. Do septembra.

Savus

Foto: Sabina Bravec


 

Prejšnji članekSedem medalj trboveljskih plavalk
Naslednji članekIzbrali so podjetje MAORI