V ponedeljek, 25. marca, je bilo na Portalu javnih naročil, ki je del Uradnega lista RS, objavljeno javno naročilo za izgradnjo nove šolske telovadnice Osnove šole Toneta Okrogarja, s katerim Občina Zagorje išče izvajalca del. Javno naročilo je odprto do 22. aprila.

Gre za veliko investicijo Občine Zagorje (eno največjih v osrednjem delu Slovenije, sporočajo na občini) ki je ocenjena na približno 5 milijonov evrov. Investicija poleg nove telovadnice vključuje tudi ureditev prostorov za delilno kuhinjo in večnamensko dvorano ter ureditev športnih in zelenih površin pri šoli. Ob tem bodo na novo uredili komunalno in prometno ureditev. Toplice, kot se imenuje del Zagorja ob šoli, tako pričakujejo korenito preobrazbo.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport investicije v Zagorju ne bo podprlo, tako da bo finančna sredstva skoraj v celoti iz proračuna zagotovila Občina Zagorje. »Glede na to, da bodo objekti zgrajeni po standardih skoraj nič-energijskih stavb, pa se nadejamo sofinanciranja Eko sklada v višini 500.000 evrov,« sporočajo na občini, kjer so nam poslali tudi vizualizacijo načrtovane preobrazbe.

Savus

Foto: arhiv Občine Zagorje