V torek smo povabili zasavske fotografe (seveda so dobrodošli tudi fotografi od drugod), da nam pošljejo eno umetniško fotografijo za virtualno razstavo fotografij. Otvoritev razstave bo v petek, 27. marca 2020, ob 18. uri.

Izredno zadovoljni smo z odzivom fotografov. Veseli smo, da so se na vabilo odzvali zasavski fotografi z res izjemnimi fotografijami. Še posebej smo veseli, da so med njimi tudi takšna fotografska imena, kot so Pulitzerjev nagrajenec leta 2015 Srdjan Živulović Bobo, Zasavc leta 2015, sicer pa mojster kamere in fotografije Simon Tanšek ter izjemen fotografski mojster Branko Klančar. Seveda smo v uredništvu Savusa veseli vseh prispelih fotografskih umetniškkih del. Počaščeni smo, kako so se fotografi potrudili in iz svojih arhivov izbrskali odlične izdelke.

Razpis za razstavo lahko najdete na tej povezavi.

Jutri bomo razstavo odprli. Odločili smo se, da bo odprta do konca ukrepov o koronavirusu. Torej bomo umetniška dela fotografov dodajali. Upamo, da bomo lahko jeseni pripravili ne le virtualno, ampak tudi pravo razstavo umetniških del fotografov v eni izmed zasavskih galerij. Naj nas umetnost povezuje. Zato še enkrat vabljeni vsi, ki imate kaj pokazati, da se pridružite izjemni razstavi. Jeseni pa si bomo ob ogledu prave razstave lahko segli tudi v roke. Prepričani smo, da bo druženje še posebej lepo.

Poglejte še enkrat razpis na naši povezavi in se nam pridružite. Seveda lepo vabljeni tudi jutri na otvoritev razstave. Hrana bo iz vašega hladilnika, muzika iz vašega radia, kasetofona, televizije ali gramofona, pijača iz vaše kleti, nekaj besed bo priletelo z naše strani, galerija s fotografijami pa bo vidna na naših in vaših računalnikih ter telefonih.

Savus

Foto: Srdjan Živulović Bobo (Jadrnica pljuje po morju pšenice)

Prejšnji članekVlado Garantini: Deset božjih zapovedi
Naslednji članekKoronahumor