V sredo, 8., in četrtek, 9. junija, so v Zagorju, Trbovljah in Celju potekale 19. poletne državne igre Specialne olimpijade Slovenije, ki jih je tokrat organiziral VDC Zasavje. Po štirih letih je bilo to ponovno največje tekmovanje specialnih olimpijcev v Sloveniji – v sedmih športih je namreč tekmovalo preko 300 tekmovalcev.

Dijaki 2. letnika programa zdravstvena nega so bili povabljeni k sodelovanju kot prostovoljci pri športnih disciplinah, ki so potekale v Zagorju: v nogometu na mestnem stadionu, v judu, namiznem tenisu in košarki pa v športni dvorani. Seveda smo se povabilu z dijaki z veseljem odzvali, saj tudi sicer z VDC-jem Zasavje odlično sodelujemo.

Nekaj tednov pred samo prireditvijo je vodja organizacijskega odbora Specialne olimpijade Slovenije Domen Pociecha predstavil dijakom namen in idejo olimpijade ter potek dogajanja. Na samem dogodku v sredo in četrtek so naši dijaki večinoma pomagali pri izvajanju aktivnosti (pobiranje žog/žogic, pomoč pri štetju točk, pomoč pri treningu pred tekmovanjem …), nekateri pa so uporabnike in stanovalce VDC-ja pospremili do prizorišča in skupaj z njimi glasno navijali na tribuni.

Občutki in doživljanja dijakov po olimpijadi

»Med igranjem nogometa, so se vsi igralci med seboj ves čas iskreno spodbujali. Veseli so bili celo, kadar je gol dala nasprotna ekipa. Predvsem pa jih niti malo ni zmotil dež.«
Timon in Lara, 2. b

»V spominu mi bo najbolj ostalo to, kako so bili športniki veseli, ko sem katerega izmed njih povabila na ples. Res se najlepše zahvaljujem VDC-ju Zasavje, da so nas povabili k sodelovanju in nam omogočili to res neprecenljivo izkušnjo.«
Ula, 2. b

»Občudujeva jih, da jim majhne stvari tako veliko pomenijo in jih tako zelo osrečijo.«
Kaja in Maša, 2. b

»Ob druženju z njimi spoznaš, kako v življenju kljub oviram, lahko dosežeš vse, kar si želiš.«
Lea in Gordana, 2. b

»Všeč mi je bila vsa ta pozitivna energija na dogodku ter druženje tudi ob koncu dogodka.«
Liridona, 2. a

»Vsi športniki so med tekmovanjem zelo uživali in si iskreno pokazali, kako zelo se imajo radi.«
Tamara, 2. a

»Z nekaterimi tekmovalci smo se še posebej ujeli ter postali pravi prijatelji. Še naprej bomo ostali v kontaktu preko socialnih omrežij.«
Rok, 2. a

Kot je v uvodnem pozdravu na otvoritvi vsem udeleženim simpatično svetoval Domen Pociecha, so imeli tudi dijaki ob koncu prireditve še dovolj energije, da so z veseljem zaplesali in zapeli skupaj z vsemi vztrajnimi športniki, trenerji in zvestimi navijači.

Čestitke torej vsem izjemnim športnikom, njihovim trenerjem, zvestim navijačem ter predvsem zasavskemu VDC-ju za še en odlično izpeljan dogodek.

Živa Kramar
Foto: arhiv Srednje šole Zagorje

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekVčasih pač ne gre