torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Včasih pač ne gre

Od petka do nedelje, 17. do 19. junija, je v Pragi na Češkem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1084 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 evropskih držav.

Slovenijo je predstavljalo 24 reprezentantov, med njimi tudi dva člana trboveljskega Karate kluba Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič.

Kenan Isakovič je nastopil v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvem krogu se je pomerili z Italijanom, redni del borbe se je končal 1:1, sledila je sodniška odločitev in minimalna zmaga nasprotnika s 3:2. Italijan je nato zabeležil dve zmagi ter nato izgubil v četrtfinalu in želja po repasažu je splavala po vodi.

Prav tako v prvem krogu je svoj nastop na prvenstvu zaključil Uroš Markuljevič pri mlajših članih nad 84 kilogramov, izgubil je proti Nemcu z rezultatom 4:1.

Španija, Turčija, Ukrajina in Azerbajdžan so krojili letošnje prvenstvo stare celine. Med 32 državami, ki so tokrat osvojile medalje, je bila po zaslugi Ele Petan tudi Slovenija. »Iz klubskega vidika je bilo prvenstvo neuspešno. Rezultatsko smo pričakovali in želeli več. Ampak to je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in tudi to ga dela tako čudovitega,« so zapisali v sporočilu za javnost v trboveljskem klubu.

JS

Foto: KK Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor