ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Miting za Lučkin pokal

Plavalni klub Rudar Trbovlje se v soboto, 18. junija, ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju, v katerem vztraja že petnajsto leto, organiziral že 51. plavalni miting. Udeležilo se ga je 350 plavalcev iz 20 slovenskih klubov.

»Po dveh letih, ko zaradi Covid ukrepov ni bilo mogoče izvesti tekmovanja, se je naša Lučka vrnila v polnem sijaju in z vrhunsko organizacijo in velikim številom mladih plavalcev popestrila športna dogajanja v občini Trbovlje,« so zadovoljni v PK Trbovlje.

Na za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport in staršem plavalcev Rudarja, so v dobrem vzdušju, katerega je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost ter osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje, so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter podžupanja Maja Krajnik, ki je tekmo tudi uradno odprla.

Ker so se mlajši in starejši dečki in deklice merili v disciplinah Razvojnega pokala, je bila konkurenca izredno ostra. Tako je do srebrne medalje v svoji kategoriji prišla le Pia Zore, a si je v disciplini 200 hrbtno pri plavanju tik ob progi zlomila palec, kar jo je za nekaj časa oddaljilo od treningov in tekmovanj. Ariana Agrež je slavila v svojem letniku v vseh petih disciplinah, ki jih je plavala, a med leto starejšimi ji ni uspelo osvojiti medalje. Najbližje ji je bila s četrtim mestom na 200 mešano in 50 prsno. Je pa osvojila pokal v seštevku treh rezultatov v svojem letniku.

V svetli luči so se pokazale tudi ostale mlade trboveljske plavalke, ki so popravljale svoje osebne rekorde in le desetinke so jih ločile od medalj. Mojca in Špela Oberžan, Teja Zore, Sara Isaković, Mia Milinkovič, Iva Knez, Noemi Borišek in Inja Zupančič so dosegle nekaj odličnih uvrstitev, kar nas navdaja z optimizmom pred prihajajočimi tekmovanji. Ravno tako pa se tekmovanja zaradi poškodbe hrbta ni mogel udeležiti Taj Zupančič, a do naslednjih tekmovanj bo nared.

Nastopili pa so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, kjer sta se izkazala Lovro Lebič in Tomaž Vozel ter vsi ostali najmlajši, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja, a jih v tem prispevku ne moremo omeniti, saj bi naštevanje trajalo predolgo. Vsekakor bomo za njihova imena izvedeli v prihodnosti, saj se bodo z resnejšo in načrtno vadbo pridružili tekmovalnim selekcijam.

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev, tako da so nasledniki Darje Alauf, Tjaše Vozel in ostalih bivših odličnih trboveljskih plavalcev na vidiku.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za izvedbo so zaslužni plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor