V Delavskem domu Hrastnik si lahko danes ogledate gledališko predstavo Popolni tujci, Knjižnica Zagorje pa v Kisovcu pripravlja uro pravljic in ustvarjalno delavnico. Občina Zagorje pripravlja 21. redno sejo Občinskega sveta, v KC Litija pa se lahko udeležite otvoritve potujoče fotografske razstave Savske brežine malo drugače.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Ponedeljek, 28. marec 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, v višjih legah okoli 6, najvišje dnevne od 17 do 21, na jugovzhodu do 23 °C.

Jutri se bo na Notranjskem zmerno pooblačilo, drugod bo še dokaj sončno. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. V sredo se bo povsod pooblačilo. Od jugozahoda bo pričelo deževati, na vzhodu bo padavin malo. Še bo pihal jugozahodnik.

Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Gradišče, Zelenec in Podmilj (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Litija), TP Studenci, izvod Žrebljev hrib (od 9. do 10. ure) (nadzorništvo Hrastnik), TP Zagorje, izvod Snoj (od 8. do 10. ure) in iz TP Malovrh, izvod Pavlin (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Kamnolom Draga, ŠD Dolina, Pustov mlin (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Gledališka predstava Popolni tujci – DD Hrastnik

KRC Hrastnik danes ob 19.30 uri vabi v Delavski dom Hrastnik, kjer pripravljajo gledališko predstavo Popolni tujci. Predstavo bodo izvedli člani Opera Balet SNG Maribor. Prvo slovensko uprizoritev Popolnih tujcev je po motivu istoimenskega izjemno uspešnega italijanskega filma iz leta 2016 zrežirala perspektivna mlada hrvaška režiserka Tamara Damjanović.

Ura pravljic z ustvarjalno delavnico v Knjižnici Kisovec

Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi danes ob 17. uri v Knjižnici Kisovec pripravlja uro pravljic z ustvarjalno delavnico. Na delavnici bodo prebrali knjigo ali dve, nato pa ustvarjali.

21. redna seja Občinskega sveta Občine Zagorje

Občina Zagorje danes ob 17. uri v stekleni dvorani KC Delavski dom Zagorje pripravlja 21. redno sejo Občinskega sveta. Na seji bodo med drugim obravnavali prostorski načrt za razgledni stolp na Čemšeniški planini, spremembe in dopolnitve Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki in zaključni račun proračuna Občine Zagorje ob Savi za leto 2021.

Otvoritev fotografske razstave Savske brežine malo drugače – KC Litija

V Kulturnem centru Litija danes ob 19. uri pripravljajo otvoritev potujoče fotografske razstave z naslovom Savske brežine malo drugače in srečanje z razstavljalci. Razstavljajo Aleksander Lavrenčič, Andrej Hostnik, Anita Vozelj, Darja Bernik, Jelka Jantol, Joca Jamšek, Joža Ocepek, Marija Bregar Hostnik, Marija Hameršak Lavrenčič, Marija Urankar Murn, Marija Zupan, Marjeta Mlakar Agrež, Milojka Miletič, Rosana Maček in Sabina Slana Cvikl.

Art Kum Extempore 2021 – Galerija Medija

V Galeriji Medija si lahko danes med 9. in 15. uro ogledate razstavo Art Kum Extempore 2021, ki je tokrat posvečena zasavskemu akademskemu slikarju iz Trbovelj Janezu Knezu. V letu 2021 je minilo 90 let od rojstva tega akademskega slikarja, ki je umrl pred 11 leti, bil pa je tudi pobudnik Extempora Art Kum. Razstava je na ogled do 6. aprila.

Fotografska razstava Benjamina Krežeta – Foto galerija f 2,8

V Foto galeriji f 2,8 v Zagorju si lahko danes od 17. do 19. ure ogledate fotografsko razstavo Benjamina Krežeta. Vsestranski umetnik in kulturnik iz Trbovelj se predstavlja z opusom Demise of deception / Double talk. Razstava je na ogled do 5. aprila 2022.

Razstava Čarobno vesolje Društva zasavskih klekljaric Srčevke – KC Litija

V Kulturnem centru Litija si lahko do 31. marca 2022 ogledate razstavo Čarobno vesolje, ki so jo pripravile članice Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Ideja za projekt je nastala na pohodu po Orionovi poti, ki poteka v okolici Jurkloštra. Umetnice so tako ustvarile čipke ozvezdij in horoskopov. Čipke so narejene po vzorcih različnih avtoric iz skoraj cele Evrope, ozvezdja pa so avtorske čipke.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan nečesa na palički

Naj bo lizika ali kebab, to je dan, ko jeste samo hrano s paličice. Lahko tudi organizirate piknik in strežete palačinke na palčki.

Savus