Delavski dom Trbovlje v sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje danes pripravlja pravljični uvod S knjigo v kino, ki mu bo sledila projekcija sinhronizirane animirane pustolovske komedije Zapoj 2. V trboveljski kinodvorani si lahko ogledate še film Spider Man: Daleč od doma, v zagorski pa Matrica: Obuditev.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 22. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju delno jasno z zmerno oblačnostjo, na vzhodu pretežno oblačno. Tam bodo občasno možne rahle padavine. Jutranje temperature bodo od -10 do -4, najvišje dnevne od 3 do 7 °C.

Jutri in v ponedeljek bo več jasnine na zahodu, najbolj oblačno pa bo v vzhodni Sloveniji. Predvsem v ponedeljek bo tam občasno rahlo snežilo.

Zapore cest

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je do 5. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi urejanje zaščite pred padajočim kamenjem.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

S knjigo v kino: Pravljična urica – DD Trbovlje

Delavski dom Trbovlje v sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje danes ob 16.30 uri pripravlja pravljični uvod S knjigo v kino, ki mu bo sledila projekcija sinhronizirane animirane pustolovske komedije Zapoj 2. Ko Gunter pomaga Busterju sestaviti sanjsko gledališko mojstrovino, ki ni s tega sveta, mora Buster pod pritiskom (in zlovešče grožnje) s strani gospoda Crystala Rositino vodilno vlogo predati njegovi razvajeni hčerki Porshi. Ker pa si Buster obupano želi rešiti predstavo in svoje življenje, se loti iskanja Claya in ga prepričati, da se vrne na oder.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Spider Man: Daleč od doma

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ob 19. uri ogledate akcijsko znanstvenofantastično pustolovščino Spider Man: Daleč od doma. Po dogodkih z Maščevalci gre Peter Parker s prijatelji na počitnice v Evropo. Toda njihov mirni oddih bo prekinil nevarni Mysterio.

Matrica: Obuditev

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate znanstvenofantastični film Matrica: Obuditev. Kultna franšiza končno dobiva svoje nadaljevanje. V vlogah Nea in Trinity sta se ponovno združila izjemna Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss, film pa je režirala Lana Wachowski.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus