Poseben si

V bistvu si dogodek, ki se zgodi enkrat v zgodovini vesolja. Nič takšnega, kot si ti, še ni obstajalo. In tudi po tem, ko boš odšel, ne bo nikoli več obstajalo kaj takšnega.

Ko si resnično to kar si, nihče ne more narediti tega, na tako poseben način, kot to lahko narediš le ti. Nihče ne more ceniti veselja do tega tako kot ti, saj samo ti lahko doživljaš to kar si. Si edinstven, poseben in izjemen.

Tukaj si zato, da počneš karkoli že počneš in da uživaš v tem. Pri tem te resnično cenijo ostali ljudje in to predvsem zaradi tega, kar ti si. Ni lepšega občutka od tega.

Preden nadaljujemo, si vzemite deset sekund in se zavedajte, kako se imate radi globoko v sebi. Zdaj si vzemite še deset sekund in se zavedajte, kako zelo si želite biti vi in kako radi ste takšni kot ste.

Čaka nas obdobje čudežev

Živimo v dobi, ki ima na voljo vsa sredstva za uresničitev nečesa resnično veličastnega. Ustvarimo lahko svet, v katerem boste vi in mnogi drugi lahko živeli dovolj dolgo in z dovolj bogastva, da boste lahko v celoti bili sami seboj in tako v celoti izkusili, kdo ste.

Bogastvo, o katerem govorim, ni bogastvo v smislu razkošja, katerega namen je pokazati, koliko denarja nekdo ima. To je le navidezno bogastvo. Ljudje se pretvarjajo, da so zaradi denarja lahko srečni. Takšno razkošje ne prispeva k temu, da smo lahko avtentični in da smo lahko to kar smo.

Bogastvo, o katerem govorim, je bogastvo, ki vam omogoča, da ste lahko to kar ste in se osvobodite nepotrebnih in nezdravih skrbi. Imamo dovolj znanja, da bi lahko ustvarili toliko obilja, ki si ga niti ni mogoče predstavljati. To bogastvo lahko narašča z velikimi preskoki, ko se človeštvo nauči, kako narediti še veličastnejše stvari na podlagi odkritij in prizadevanj ljudi, ki so sami sebi dovolj.

Ko tako doživljate samega sebe in podobno ostale ljudi, takrat ste resnično bogati. Temu občutku rečemo svoboda.

Za vstop v to ero potrebujemo še nekaj

Da bi vstopili v to dobo, v kateri lahko postanemo veličastni, potrebujemo še nekaj posebnega. Odločitve, ki jih sprejemamo glede tega, kaj počnemo s svojim časom in energijo, morajo biti odločitve, na katere se lahko povsem zanesemo.

Če pa obstajajo mojstri, ki lahko nad nami zamahnejo s svojo čarobno palico in naredijo naša prejšnja prizadevanja nenadoma manj vredna ali ničvredna, postanemo ločeni od samega sebe. Na koncu se začnemo igrati igro, v kateri poskušamo predvideti kaprice teh gospodarjev in postanemo njihove marionete. Ali pa jih prosimo, naj nas obdarijo s svojo naklonjenostjo, in postanemo berači. Toda mi nismo lutke in nismo berači. Vsak od nas je veličasten, junaški in poseben človek.

Za osvoboditev pa potrebujemo zdrav, čvrst denar. Potrebujemo orodje, ki ga lahko vsak človek uporabi za objektivno presojo vrednosti svojega časa in energije. Potrebujemo orodje, s katerim naše integritete ne more nihče manipulirati, ne glede na to, kako bogat ali vpliven je. Potrebujemo denar, na katerega se lahko kadarkoli in kjerkoli zanesemo. Če želimo biti takšni kot smo, moramo imeti nadzor nad svojim življenjem. Brez poštenega denarja smo pod nadzorom drugih. Da bi postali veličastni, pa potrebujemo zdrav in pošten denar. Potrebujemo Bitcoin.

Prihodnjič: Zakaj Bitcoinova skupnost raste tako hitro? (Bitcoin 24)

Peter Golob


Po formalni izobrazbi sem univ. diplomirani strojnik, vendar sem na tem področju delal le v letih po končanem šolanju. Strojnik nisem bil nikoli s srcem, bolj me je zanimala matematika oziroma razmerje med tveganjem in uspehom.

V Zasavju me poznajo kot profesionalnega igralca pokra, postavil sem tudi spletno stran za učenje strategije te igre, ki deluje še danes. Zadnja štiri leta pa se navdušujem nad Bitcoinom, predvsem z makro vidika. Menim, da bo ta fenomenalni izum digitalne redkosti prinesel pozitivne spremembe za posameznika in družbo.

Verjamem, da je prava pot sodelovanje med ljudmi in medsebojna pomoč. Znanje je tisto, kar vedno naredi razliko. Vsem, ki ne vedo, kako začeti z učenjem o Bitcoinu, bom z veseljem pomagal.