V Trbovljah in Zagorju danes ponovno pripravljajo cepljenje brez predhodnega naročila proti Covid-19. V Trbovljah se lahko cepite s cepivi Pfizer in Janssen, v Zagorju pa s cepivi Pfizer, Janssen in AstraZeneca. V Zagorju, natančneje v Kisovcu, danes pripravljajo tudi sankaški startni poligon. Sta pa odprti tudi trboveljska in zagorska kinodvorana.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 3. september 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju povečini sončno, zjutraj bo ponekod v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

V soboto in nedeljo bo povečini sončno, v soboto bo občasno precej koprenaste oblačnosti.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje bo do 12. oktobra urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije plazu v Knezdolu.

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik bo do 13. septembra v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Lokalna cesta Litija–Sava je na odseku Smrekarica delno zaprta zaradi rekonstrukcije ceste. Delna zapora bo do 30. oktobra, vsak dan med 6. in 18. uro.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Gradiške Laze, izvod Tenetiše (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Litija), TP Selo, izvod Ribiški dom (od 8. do 9. ure) (nadzorništvo Zagorje), TP Vovkova Loka, izvod spodnji del (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Cepljenje Trbovlje

V ZD Trbovlje bodo danes ponovno cepili brez predhodnega naročila proti Covid-19. Cepili bodo od 8. do 14. ure s cepivi Janssen (Johnson & Johnson) ter Pfizer. Cepljenje bo v prostorih bivše optike (vhod s parkirišča). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Cepljenje Zagorje

V ZD Zagorje vsak petek od 17. do 19. ure cepijo brez predhodnega naročila proti Covid-19. Cepijo v avli KC Delavski dom Zagorje s cepivi Pfizer, AstraZeneca in Janssen (Johnson & Johnson). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Sankaški trening Zagorje

Sankaško društvo Zagorska dolina danes ob 17. uri v Kisovcu pripravlja sankaški startni poligon. Vstopnine ni.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek od 15. do 21. ure odprta vrata. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Potovanje skozi spomine (Reminiscence)

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ob 18. uri ogledate romantični triler Potovanje skozi spomine. V filmu se Nick Bannister, zasebni preiskovalec uma, spopada s temnim vendar privlačnim svetom preteklosti, ko svojim klientom pomaga obuditi izgubljene spomine. Njegovo življenje na obrobju poplavljenega Miamija se nenadoma močno spremeni, ko sprejme novo stranko Mae, pri kateri se preprosta naloga izgubljenega in najdenega spomina sprevrže v nevarno obsesijo.

Mali šef: Družinski posli

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko ob 17. uri ogledate sinhroniziran animirani film Mali šef: Družinski posli. Tim in njegova žena Carol, ki edina hodi v službo, živita v predmestju s svojo izjemno pametno sedemletno hčerko Tabitho in prikupno dojenčico Tino. Tabitha, ki je v samem vrhu prestižnega centra Acorn za napredne otroke, svojega strica Teda kuje v zvezde in si mu želi postati podobna. A Tima, ki se še vedno prepušča svoji prekomerni otroški domišljiji, skrbi, da dela preveč in zamuja normalno otroštvo.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus