Na današnjo nedeljo se ne dogaja prav veliko. Razen v Trbovljah. Tam si lahko še vedno ogledate razstavo Janeza Kneza Retrospektiva, v kinodvorani pa je na ogled sinhronizirana fantazijska avantura Duša.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 25. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Popoldne ali zvečer bo predvsem v gorah severozahodne Slovenije možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 27 do 33 °C.

V ponedeljek bo večinoma sončno in vroče. V popoldanskem času bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.

Zapore cest

Na cesti Izlake – Zagorje bo pri Loki pri Zagorju do 26. julija vsak dan med 8. in 17. uro urejen izmenično enosmerni promet zaradi dograditve kabelske kanalizacije.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo jutri brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Mihelca, izvod Partizanski dom (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Duša

Ob 18. uri si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate animirano fantazijsko avanturo Duša. Film govori o Joeju Gardnerju, srednješolskemu učitelju glasbe, ki že vse življenje sanjari o tem, da bi nastopil kot jazzovski glasbenik. Ko na odprtem odru newyorškega kluba Half Note Club navduši občinstvo, končno dobi priložnost za nastop. A zgodi se mu nekaj povsem nepričakovanega – na poti iz službe pade v cestni kanal in ostane brez duše.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Rojstvo Andreja Ojsteršek Urh

Na današnji dan se je leta 1965 rodila edina ženska na svetu, ki komandira moško namiznoteniško reprezentanco, Hrastničanka Andreja Ojsteršek Urh. Tudi sama je bila igralka namiznega tenisa. Pri 15 letih je bila v mladinski in članski reprezentanci Jugoslavije. Pri 26 letih je postala selektorka pokrajine Emilija – Romanja, potem pa je v Modeni vodila reprezentančni center. Pot jo je vodila nazaj v Slovenijo, kjer je bila aktivna v velenjskem in hrastniškem klubu. Trenutno je na Olimpijskih igrah v Tokiu kjer kot trenerka vodi moško namiznoteniško reprezentanco. In prav danes, na njen rojstni dan, bo v areno popeljala Hrastničana Darka Jorgića, ki se bo danes prvič predstavil na olimpijskih igrah.

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekZaprtje pri otrocih
Naslednji članekGaraška zmaga Jorgića