Hrastničan Darko Jorgić je pričel nastope na OI v Tokiu z zmago proti Špancu Alvaru Roblesu. Njegov prvi dvoboj na olimpijskih igrah je bil izjemno napet. Darko se je moral za zmago krepko potruditi.

Darko Jorgić je začel prvi olimpisjki nastop izjemno. V prvem nizu je povedel s 7 : 0 in ga dobil izjemno prepričljivo z 11 : 2. Drugi niz je dobil na razliko (12 : 10). Potem pa se je Španec Alvaro Robles pobral in dobil tri nize zapored (5 : 11, 9 : 11, 5: 11). Kot bi se v Jorgića naselila negotovost. Jezil se je sam nase, včasih se je v njegovi igri poznala živčnost, morda je bil nekoliko neučakan. Potem se je začelo njegovo garanje. V Šestem nizu je rešil 3 »match« žogice. Španec je bil na pragu zmage, Jorgić pa je dobi četrti niz po dolegm boju s 15 : 13 in izenačil izid v dvoboju na 3 : 3.

V odločilnem, sedmem nizu je bolje začel Španec Robles. Povedel je za tri točke in vodil že z 8 : 5. Takrat pa je Jorgić oživel. Kot bi prestavil v šesto prestavo. Nanizal je kar šest točk zapored in dvoboj odločil z 11 : 8. Od veselja se je zgrudil na parket dvorane in si lahko oddahnil. Z zmago pa je prav gotovo dal lepo darilo tudi selektorici Andreji Ojsteršek Urh, prav tako Hrastničanki, ki je prav na dan prvega nastopa Darka Jorgića praznovala svoj rojstni dan.

Jorgića čaka v 3. krogu namiznoteniškega turnirja v Tokiu igralec Liam Pitchford iz Velike Britanije. Dvoboj bo na sporedu OI že jutri, v ponedeljek, ob 15.30 uri po slovenskem času.

MP

Foto: OKS


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekVandrovčki v TNP