Teden lahko zaključite z ogledom tekem malega nogometa na Mlinšah, učnega tabora gasilske mladine na Mrzlici ali pa z ogledom nemškega filma, ki je leta 2019 prejel nagrado za najboljši otroški celovečerni film. Spomnite se tudi na vse begunce in spodbujajte globalno odgovornost do njih ter na svoje najljubše žonglerje.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 20. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes sončno. Popoldne ali zvečer bo predvsem v gorskem svetu lahko nastala kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 30 do 35 °C.

V ponedeljek, torek in sredo bo sončno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Šola Kisovec, nizkonapetostni vod Ribnik (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Zagorje), TP Belovo, Sedraž (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in iz TP Litijska Dobrava (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Grdenov memorial

ŠD Mlinše na prenovljenem športnem igrišču v Mlinšah organizira že 28. memorial Dejana Grdena, ki poteka med 18. in 20. junijem. Turnir ekip malega nogometa je na Mlinšah tradicionalen in poteka že več desetletij.

Tabor gasilske mladine Trbovlje

PGD Trbovlje-mesto skupaj z Gasilsko zvezo Trbovlje med 18. in 20. junijem na Mrzlici organizira učni tabor gasilske mladine za mlade iz celotne občine Trbovlje. Na taboru sodeluje 25 mladih, starih med 8 in 14 letom, ki se učijo sobivanja z in v naravi ter različnih gasilskih veščin.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Rocca spreminja svet (Rocca verändert die Welt)

Ob 18. uri si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate nemški otroški film Rocca spreminja svet. Gre za sodobno, astronavtsko razigrano različico legendarne Pike Nogavičke, ki je polna humorja in akcije ter skozi družbenokritično lečo optimistično poudarja vrednote prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, zaupanja in odgovornosti.

Film je leta 2019 na Mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mladino prejel nagrado za najboljši otroški celovečerni film, nagrado za izstopajoč otroški oz. mladinski film na 69. podelitvi nagrad za nemški film idr.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Mednarodni dan beguncev

Četrtega decembra je Generalna skupščina opozorila, da bo leta 2001 potekala petdeseta obletnica od sprejetja konvencije, ki je določila status beguncev. Afriška unija, ki na isti dan slavi afriški dan beguncev, se je strinjala, da lahko Generalna skupščina določi svetovni dan beguncev na isti dan.

Mednarodni dan beguncev je namenjen predvsem ozaveščanju o položaju beguncev, ki so morali zaradi konfliktov ali naravnih nesreč zapustiti svoje domove, hkrati pa spodbuja globalno odgovornost do beguncev. Letos ga obeležujemo že enaindvajsetič.

Svetovni dan žongliranja

Čestitajte svojemu najljubšemu žonglerju. Lahko pa poskusite žonglirati tudi sami. Če niste mojster, ne začnite z noži.

 

 

Savus


 

Prejšnji članekKakšna je vaša drža?
Naslednji članekAnej Razpotnik državni prvak