ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Na današnji sončen četrtek imate ponovno na voljo številne dogodke, ki se jih lahko udeležite. V Hrastniku bodo otvorili veterinarsko ambulanto, v Zagorju Mladinski center znova prireja kvize, še vedno pa je na voljo ogled razstave Retrospektiva Janeza Kneza.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Četrtek, 17. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes pretežno jasno. Popoldne v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije ni izključena kakšna kratkotrajna nevihta. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

V petek in soboto bo sončno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Prapretno, NNO Prapreški graben (od 8. do 9. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in TP Spodnji Polšnik, izvod Hribar in Pasjek (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bodo brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Čebine, Planinska vas, Plantan, Podplanina, Rovte, Prvi junij (od 8. do 16. ure) (nadzorništvo Trbovlje), TP Kopitnik, Turje vikend (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in TP Kresniški vrh, izvod Prosenčev mlin (od 9. do 10. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Novinarska konferenca Elektro Ljubljana

Ob 10. uri bodo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili rezultate poslovanja in pomembnejše naložbe v lanskem letu, problematiko povečanega obsega priključevanja obnovljivih virov na distribucijsko omrežje, razvoj mreže Gremo na elektriko in potek okoljevarstvenega projekta Leti, leti štorklja. 

Otvoritev Veterine Hrastnik

V Hrastniku se lahko danes ob 13. uri udeležite slavnostne otvoritve nove veterine.

 

Urbani čebelnjak

Danes bosta Občina Hrastnik in Čebelarsko društvo Hrastnik v parku pod Domom starejših Hrastnik svečano predali namenu urbani čebelnjak. Otvoritve se bo poleg župana Marka Funkla in predsednice društva Andreje Kandolf Borovšak udeležil tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure in od 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

MC ZOS Kahoot! Liga

MC ZoS Kahoot! Liga je na sporedu vsak četrtek od 10. do 22. ure. Sodeluje lahko čisto vsak. Edino kar moraš storiti, je to, da se na vse kvize prijaviš pod istim imenom oz. vzdevkom, da se lahko poteguješ za nagrade. Več pa si lahko prebereš na tej povezavi.

DDTlab

V DDTlab bodo danes pripravili ogled aktualnih projektov povezovanja umetnosti, znanosti in gospodarstva med 14. in 18. uro. Obvezne so predhodne objave na mail: ddtlab@dd-trbovlje.si ali po telefonu 051/296-121 (lokacija Katapult).

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Svetovni dan boja proti suši in širjenju puščav

Svetovni dan boja proti suši je leta 1995 določila Generalna skupščina. Na ta dan so leto prej sprejeli Konvencijo OZN o boju proti dezertifikaciji. Skupščina je pozvala države naj se na ta dan trudijo povečevati zavedanje o potrebi po mednarodnem sodelovanju v borbi proti širjenju puščav in obveščajo o samih posledicah suše.

Savus


 

Isti avtor