Člani Društva upokojencev Hrastnik so v mesecu avgustu odšli na 5-dnevni aktivni dopust v Šmarješke toplice. Tam so se razvajali, družili, hodili na izlete, plesali, imeli zdravstvena predavanja, šli v wellnes ter se kopali v notranjih in zunanjem lesenem bazenu.

Med drugim so odšli na panoramsko vožnjo s turističnim vlakcem ter obiskali Čebelarstvo Gorenc, Belo cerkev in Hišo žive dediščine.

Najbolj doživet in prijeten izlet pa je bil po njihovih besedah izlet v preteklost – obiskali so grad Struga pri Otočcu. Do gradu Otočec so se peljali s turističnim vlakcem, nato pa so se ob Krki sprehodili še do gradu Struga. Tam jih je pričakal Mladi princ s Struge in jih popeljal po gradu. Navdušil jih je z znanjem zgodovine gradu in veščino igranja na stare instrumente in njihov sprehod po grajskih sobah popestril z zanimivimi anekdotami.

Odšli so tudi na panoramsko vožnjo do Šmarjete, vinske fontane in naravnega izvira v Klevevžu. Z zanimanjem so prisluhnili tudi predavanjem o zdravi prehrani ter o vzrokih in posledicah koronarne bolezni.

Na dopustu so se veliko družili, igrali tombolo, pili kavo, plesali, se veselo smejali in predvsem skrbeli drug za drugega.

»Mislim, da mi bo naše druženje v srcu za vedno pustilo lepo sled, ki jo z mislimi rad pobožaš, ko si osamljen ali ti je hudo,« je ob koncu prispevka zapisala Jerica Laznik iz Društva upokojencev Hrastnik.

Savus

Foto: Jerica Laznik