Ob 73. obletnici delovanja Doma Tisje v Šmartnem pri Litiji in prvi obletnici izvajanja projekta Rastoče knjige so v domu pripravili slavje, na katerega so povabili tudi goste.

Praznovanje se je začelo s tradicionalnim koncertom Mešanega pevskega zbora Sončni žarek iz Šentvida pri Stični. V goste so ob jubileju povabili slovenskega pisatelja Ivana Sivca.

»Radi imamo lepo slovensko besedo, zato ustvarjamo in pišemo Rastočo knjigo Doma Tisje. Vsak dan se zbiramo in poskrbimo za razvedrilo malo drugače z zavestjo, da je za zdravje telesa urjenje spomina enako pomembno kot fizična aktivnost. Za začetek smo v knjigo zapisovali besede in s to zanimivo igro povečali pozornost, ter tako obudili ustaljene spominske poti pri posameznikih, ki so različno ohranjene. Odpirali smo različna čutila in poskrbeli za večjo zbranost,« so o projektu Rastoča knjiga povedali v domu.

Slovesnosti se je udeležil tudi idejni pobudnik Rastoče knjige dr. Janez Gabrijelčič, ki je povedal: »Knjiga vsebuje veliko elementov inovativnosti, spodbuja in širi besedni zaklad, omogoča bogatenje kognitivnih sposobnosti. Naj Dom Tisje resnično cveti, raste in se razvija še naprej, tudi s pomočjo filozofije in tehnologije Rastoče knjige.«

Sestavni del praznovanja je bilo tudi petje domskega mešanega pevskega zbora Tisa in ples Folklorne skupine Nasmeh iz Trebnjega.

Savus

Foto: arhiv Doma Tisje