V ponedeljek, 17. februarja, se za učence osnovnih in dijake srednjih šol začenjajo zimske počitnice. Mnoge družine ta teden izkoristijo za kratek oddih na katerem od bližnjih smučišč. Tisti, ki ostajajo v domačih krajih, pa bodo lahko v Zasavju uživali v številnih aktivnostih, ki jih pripravljajo mladinske organizacije in društva.

V Hrastniku počitniške aktivnosti pripravljajo Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik in Mladinski center Hrastnik. V ponedeljek dopoldan bodo otroke peljali na hrastniški bazen, v torej si bodo v Delavskem domu lahko ogledali sinhronizirani film Ovce in volkovi 2, v sredo bodo izdelovali lesen zabojček na mizarski delavnici v MCH. Četrtek bo spet filmsko obarvan – v DD Hrastnik bo na ogled filmska predstava Pat in Mat: Zimske radosti. Petek dopoldan bodo v MCH posvetili retro igram, kot so gumitvist, ristanc, skakanje čez kolebnico … Zaključili pa bodo z nedeljskih otroškim pustovanjem v športni dvorani Hrastnik.

Pestro bo tudi v Trbovljah, kjer bo DPM otroke v ponedeljek, 17. februarja, peljal v kino, gledat predstavo Slavna medvedja zasedba Sicilije, sledila bo Kreativnica. V torek pripravljajo znanstveno umetniško delavnico v laboratoriju RUK, v četrtek pa likovno ustvarjanje, vrtiljak čustev in pustno delavnico. V petek bo na sporedu kopanje v Thermani Laško. Počitniške aktivnosti bodo v Trbovljah izvajali omenjene dni med 9. in 13. uro.

V Zagorju bodo počitnice začeli povsem zimsko – s ponedeljkovim sankanjem na Vidrgi in torkovim drsanjem v Zagorju. V sredo dopoldan pripravljajo kuharsko delavnico in družabne igre z mednarodnimi ESC prostovoljkami v MCZoS. V četrtek bo v dnevnem centru CSD Zagorje dopoldne ustvarjalno, popoldan pa si bodo ogledali mladinski film v kulturni dvorani na Mlinšah. V petek sledi dopoldansko jahanje ponijev in konj v Potoški vasi, v soboto pa pustovanje s pustnim sprevodom.

Savus

Foto: arhiv Savus