petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Žiga Biruš državni prvak

V soboto, 4. septembra 2021, je na sankaškem startnem poligonu v Kisovcu potekalo državno prvenstvo v startu sankanja 16. pokal Zagorske doline, memorial Aleša Pocieche. Zbralo se je rekordnih 50 tekmovalcev, ki so se potegovali za naziv državnega prvaka.

Naslov državnega prvaka je med člani osvojil Žiga Biruš, član Sankaškega društva Zagorska dolina. Sledili so še trije Zasavci – Tilen Sirše, Benjamin Omahne in Domen Pociecha.

V kategoriji mladinci C je prvo mesto osvojil Matevž Gajser, drugo pa Anej Povše, oba člana zagorskega društva.

V kategoriji mladinci A je nastopilo šest članov društva – Tian Badžukov je bil prvi, Lovro Kovačič tretji, Anže Povše peti, Miha Vozelj šesti, Amadej Zupan Kovčan sedmi in David Vozelj osmi.

V kategoriji mladinke je nastopila le Ema Kovačič. V kategoriji mladinci D so nastopili trije člani zagorskega društva – Bine Pociecha, Izak Vozelj in Tinkara Pociecha.

V kategoriji rekreativci so nastopili trije Zasavci – Borut Vozelj (5. mesto), Viktor Kovačič (7. mesto) in Roman Topole (9. mesto), med rekreativkami pa Alja Vozelj (3. mesto), Mojca Klinc (5. mesto), Anita Badžukov (6. mesto), Manja Pociecha (7. mesto), Irena Medved (8. mesto) in Jasna Malovrh (9. mesto).

Tekmovanje je bilo zelo pomembno, saj so v pretekli sezoni odpadla vsa sankaška tekmovanja v sankanju na umetnih progah.

Najmlajši so se lahko tudi prvič spoznali s sankami in preizkusili v sankanju.

Po končanem tekmovanju je podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik podelil medalje najboljšim in vsem otrokom za izkazan pogum na sankaški tekmi. Vsi tekmovalci so dobili tudi bogate praktične nagrade.

Savus

Foto: Sankaško društvo Zagorska dolina


 

Isti avtor