V soboto, 9. marca, pripravlja Zasavski športni klub v povezavi z zasavskimi smučarskimi klubi ter RTC Krvavec Zasavski smučarski dan na Krvavcu. Tokrat bodo Zasavci že petič zavzeli Krvavec, organizatorji pa so poskrbeli za poln vikend dogodkov.

V soboto bodo pripravili na Krvavcu zanimiv športni in družabni program. Potekalo bo odprto prvenstvo Zasavja v veleslalomu in Zmajčkov pokal. Poleg smučanja pa čaka obiskovalce še vrsta zanimivosti. Igrala bo Rudarska pihalna godba Hrastnik, ne bo manjkal pancer tanc s plesno skupino Kattan. V pancerjih bodo igrali tudi nogomet – skupaj z nekdanjim slovenskim nogometnim reprezentantom, Trboveljčanom Mišom Brečkom, ki bo častni gost prireditve. Za žur pa bodo poskrbeli Folk idoli, Mladi asi in DJ Zupi.

Predsednik Zasavskega smučarskega kluba Matjaž Popotnik je zadovoljen, da so se zasavski smučarski klubi odzvali in vse bolj sodelujejo. Skupaj pripravljajo smučarski ples v začetku decembra. Lani so v okviru plesa, na katerem so igrali Modrijani, pripravili tudi pravi Podarim dobim z Rifletom, smučarskimi gosti Bojanom Križajem, Juretom Koširjem in Primožem Ulago.

Popotnik pravi, da bodo godbeniki iz Hrastnika v soboto igrali budnico že na spodnji postaji gondole. Ob desetih se bo pričelo odprto prvenstvo Zasavja. Letos bodo pripravili še tekmovanje za Zmajčkov pokal, na katerem se bodo pomerili mlajši smučarji. Uroš Zupan je dodal, da bodo tokrat poskrbeli za dogajanje preko celega vikenda, saj so Zasavci zakupili tudi hotel na Krvavcu. V petek bodo za ogrevanje razvajali ženske za njihov praznik, v nedeljo pa moške za dan mučenikov. Za vikend bodo prilagodili tudi kulinarično ponudbo, saj bodo na jedilniku obvezno tudi jetrnice, funšterc in trojanski krofi. Cene vozovnic bodo prilagojene za Zasavce, ki bodo v soboto dobili poleg smučarske karte še malico na Plaži na Krvavcu. Sobota bo na Krvavcu prav gotovo zasavska. Smučanje je namreč kljub milim zimam še vedno eden najbolj priljubljenih rekreativnih športov tudi v naši regiji.

MP

Foto: arhiv Savus