V lekarno le zdravi posamezniki z razkuženimi rokami, upoštevanje minimalne razdalje z najbližjo osebo je nujno.

Dodano 24. marca ob 12.50:

S 25. marcem se spreminja delovni čas v Zasavskih lekarnah Trbovlje.

LEKARNA TRBOVLJE

Delavniki: od 8h do 19h

Sobota: od 8h do 12h

(ostale ure se izvaja dežurna služba, ki zagotavlja 24 urno oskrbo z zdravili)

LEKARNA ZAGORJE

Delavniki: od 8h do 18h

Sobota: od 8h do 12h

LEKARNA HRASTNIK

Delavniki: od 8h do 18h

Sobota: od 8h do 12h.

Lekarna Center, Lekarniška podružnica Dol pri Hrastniku in Lekarniška podružnica Izlake ostajajo še naprej zaprte do preklica.

Dodano 16. marca ob 9.00:

obvestilo o spremembi delovnega časa in NAČINA IZDAJE!

Zasavske lekarne obveščamo, da bomo zaradi razglasitve epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 in preprečevanja širjenja

OD 14. 3. 2020 DO PREKLICA ZAPRLI PODRUŽNIČNO LEKARNO DOL PRI HRASTNIKU, PODRUŽNIČNO LEKARNO IZLAKE IN LEKARNO CENTER – TRBOVLJE.

Odprte bodo: LEKARNA HRASTNIK, LEKARNA TRBOVLJE IN LEKARNA ZAGORJE, ki bodo delovale po urniku. izdaja V LEKARNAH poteka preko izdajnih okenc.

DEŽURNO SLUŽBO IZVAJA LEKARNA TRBOVLJE.

DODANO 13. marca ob 13.00:

»Zasavske lekarne obveščamo, da bomo zaradi razglasitve epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2  in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni OD 14. 3. 2020 DO PREKLICA ZAPRLI PODRUŽNIČNO LEKARNO DOL PRI HRASTNIKU, PODRUŽNIČNO LEKARNO IZLAKE IN LEKARNO CENTER – TRBOVLJE.

Odprte bodo: Lekarna Hrastnik, Lekarna Trbovlje in Lekarna Zagorje, ki bodo delovale po urniku, v času dežurstva pa bo poslovala Lekarna Trbovlje.”


Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutnega epidemiološkega stanja v Evropi in svetu vljudno naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) in drugih bolezni ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.

Oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

Obiskovalce lekarn naprošamo, da pred vstopom v lekarno razmislijo o svojem zdravstvenem stanju. V lekarnah se namreč v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je zavedanje o varnosti pred vstopom v lekarno še kako pomembno.

Vse obiskovalce lekarn vljudno prosimo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke, v lekarni pa držijo razdaljo vsaj en meter do najbližje osebe. S takšnimi ukrepi bomo vsi skupaj pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal in drugih bolezni.

Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah zagotavljamo neprekinjeno preskrbo z zdravili, kar je v dani situaciji ključno in zelo pomembno. Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre.

PR objava

Prejšnji članekOd ponedeljka zaprte vzgojno izobraževalne ustanove
Naslednji članekObčina proti bivšemu vodstvu Ceroza