Bralec nas je opozoril, da se po Sloveniji že pojavljajo posamezniki, ki izkoriščajo koronavirus za to, da kradejo najšibkejšim – starejšim osebam. Na PU Ljubljana smo vprašali, ali to drži in ali so kakšen tak primer že obravnavali v Zasavju.

»Policija beleži primere, ko se posamezni prevaranti želijo okoristiti na račun zlasti starejših občanov. Pod različnimi pretvezami, da jim želijo pomagati, od njih jemljejo denar in jih tako okradejo,« so nam odgovorili s PU Ljubljana. Glede primerov, ko bi posamezniki pristopali do starejših in jim ponujali, da zaradi koronavirusa namesto njih opravijo nakupe in plačajo položnice, pa dodali: »Primerov takšnih prevar na območju Zasavja in tudi na širšem območju Policijske uprave Ljubljana do sedaj nismo zaznali.«

Sicer pa ljudem svetujejo, da neznancev ne spuščajo v svoj dom. »Bodite previdni in ne nasedajte sumljivim ponudbam. Starejšim, ki potrebujejo pomoč, svetujemo, naj se obrnejo na sorodnike, znance ali druge osebe, ki jim zaupajo,« so zapisali.

Savus

Foto: arhiv Savus