Pretekli vikend je v Beogradu potekalo 22. Balkansko prvenstvo za člane in veterane, kjer je nastopilo 254 tekmovalk in tekmovalcev. Prvenstva se je udeležilo 13 reprezentantov Karate Zveze Slovenije, med njimi tudi trije člani trboveljskega kluba, in sicer Barbara Haberl, Domen Zidar in Edin Salkič.

Reprezentanti so v Beogradu osvojili tri medalje, eno zlato, eno srebrno in eno bronasto. Za najžlahtnejšo je poskrbel trener Edin Salkič, ki je osvojil zlato medaljo v športnih borbah veteranov nad 35 let. Karate klub Trbovlje sta zastopala še Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov in Domen Zidar pri članih do 67 kilogramov, ki pa tokrat nista dosegla vidnejšega rezultata. Oba sta nastopila tudi v ekipni konkurenci, kjer sta tako ženska kot moška ekipa Slovenije končali na petem mestu.

»Pohvalimo se lahko, da so tekmovalci našega kluba stopili na zmagovalni oder na vseh treh zadnjih balkanskih prvenstvih, tako na otroškem, mladinskem kot sedaj članskem, kjer so skupno osvojili sedem medalj, in sicer dve zlati, eno srebrno ter štiri bronaste,« je zapisal tajnik kluba Jernej Simerl.

Savus

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje