Zasavski policisti so med 27. in 29. avgustom na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še več prometnih nesreč in kršitev javnega miru, neprimerno vedenje moškega, razgrajanje in vpitje, trk v divjad, najdeno moško denarnico ter vsiljivo beračenje moškega pred trgovino.

PP Hrastnik

V petek, 27. avgusta, so hrastniški policisti obravnavali prometno nesrečo na Izlakah. Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje, poškodovan pa ni bil nihče. Na vozilih je nastalo približno 4000 evrov materialne škode.

Sodelovali so tudi pri intervenciji v Trbovljah, kjer se je moški neprimerno vedel. Zober kršitelja bo izveden hitri postopek.

V soboto, 28. avgusta, so jih obvestili o prometni nesreči na parkirnem prostoru, s katerega je kršitelj pobegnil. Na vozilu je nastalo približno 300 evrov materialne škode. Policisti še zbirajo informacije.

Obravnavali so prometno nesrečo v Hrastniku, do katere je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Zoper voznika bo zaradi nevarne vožnje podana kazenska ovadba.

V nočnem času so policiste obvestili, da dve osebi razgrajata in vpijeta v stanovanju. Ugotovili so, da sta bila v pijanem stanju. Ker klub opozorilom s kršitvijo nista prenehala so jih policisti pridržali in zoper njiju izvedli prekrškovne postopke.

V nedeljo, 29. avgusta, so policiste obvestili, da osebe pri OŠ Turje vpijejo in razgrajajo. Policisti so ugotovili kršitve javnega reda in miru ter Zakona o omejevanju uporabe alkohola.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so v petek, 27. avgusta, obravnavali kaznivo dejanje grožnje in o dogodku še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V petek, 27. avgusta, so zagorski policisti obravnavali klic voznika, ki je naznanil, da je pri vožnji po avtocesti iz Kopra proti Ljubljani povozil neznani predmet in pri tem poškodoval svoje vozilo.

Posredovali so na območju Litije, kjer so osebe z glasno glasbo motile javni red. Policisti kršitve niso zaznali, prijavitelj pa zaradi prenehanja kršitve s policisti ni želel več sodelovati.

Posredovali so tudi v sporu, kjer kršitve javnega reda in miru ali kaznivega dejanja niso zaznali.

V nočnem času so zaradi glasne glasbe posredovali na območju mesta Zagorje. Ob prihodu kršitve niso zaznali.

V soboto, 28. avgusta, je občanka na Policijsko postajo Zagorje prinesla moško usnjeno denarnico, ki jo je našla na otroškem igrišču v Zagorju. Lastnika denarnice so našli in mu jo tudi vrnili.

Pri kontroli prometa so zaustavili in preverili voznika tovornega voznika, ki mu je potekla registracija vozila. Odvzeli so mu registrske tablice in izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v naselju Buč. Na kraju so ugotovili, da je prišlo do spora med občanoma, pri tem pa je eden uporabil solzivec. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nočnem času so obravnavali tudi trk divjad. Od ogleda kraja prometne nesreče so odstopili.

V nedeljo, 29. avgusta, so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelj je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo. Nastala je materialna škoda v višini 1000 evrov. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so spor med dvema osebama. Na kraju so ugotovili kršitev javnega reda in miru, zato so kršiteljici izdali plačilni nalog.

Policiste so obvestili tudi o zadrževanju dveh sumljivih oseb na območju mesta Zagorje. Osebi so izsledili in izvedli policijski postopek, pri tem pa posebnosti niso ugotovili.

PP Litija

Litijski policisti so v soboto, 28. avgusta, obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Nastala je materialna škoda v višini nekaj evrov.

Obvestili so jih o vsiljivem beračenju pred trgovino v Litiji, kjer je kršitelj zahteval denar. Če zahtevanega denarja ni dobil, je kašljal v ljudi. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi poškodbo tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval okna in inventar v nenaseljeni hiši. Z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekNovih 6000 m2 športnih površin
Naslednji članekBodočnost avgust 2021