V Mengšu so Trzinčani med 29. in 31. marcem organizirali 28. državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo, kjer so tekmovali tudi strelci Strelskega društva Rudnik Hrastnik. Na prvenstvu so se pomerili v petih različnih kategorijah.

Državnega prvenstva se je udeležilo preko 700 tekmovalcev, ki so dosegli kar nekaj državnih rekordov.

Zadnji nastop Hrastničanov je pripadel Boštjanu Žlaku v najmočnejši konkurenci članov. Njegovo končno 38. mesto je posledica težav z mišico v nogi, ki mu je oteževala mirno merjenje.

Mladinka Valerija Tišler je kljub težavam s hrbtenico v kvalifikacijskem delu tekmovanja osvojila šesto mesto in se uspešno uvrstila v finale, kamor se uvrsti osem najboljših tekmovalcev v kategoriji, rezultat kvalifikacijskega dela pa se briše. Tišler je v finalu pristala na končnem osmem mestu. Mladinki Špeli Polak pa sta le dva kroga zmanjkala do finala in je končala na devetem mestu.

Pionirka Lučka Holešek je osvojila 18., pionirka Urška Tišler pa 28. mesto. Pri mlajših pionirjih sta nastopila Žiga Bigec s 50. in Blaž Majcen s 60. osvojenim mestom. Med cicibani je Tian Hodžić osvojil 42. mesto.

S tem se je zaključil glavni del sezone, ki mu sedaj sledi še nastop na državnem prvenstvu parov v Ljubljani in kasneje nastopi na raznih memorialnih in občinskih tekmah, kjer je poudarek na druženju z malo tekmovalnega pridiha.

TP

Foto: arhiv Strelskega društva Rudnik Hrastnik