sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

V Trbovlje prihaja Monolit

Prostor pred trboveljsko »spodnjo« pošto bo kmalu dobil povsem novo podobo, poleg tega pa bo tam stal tudi umetniški projekt dr. Maše Jazbec – Monolit, ki bo prikazoval hologramske podobe Trboveljčank in Trboveljčanov.

Gre za črn objekt, ki bo na svoji svetleči površini prikazoval hologramske portrete prebivalcev Trbovelj. Monolit bo na simbolni ravni združeval preteklost s sedanjostjo in prihodnostjo. Novomedijski kos, prevzet iz dela Odiseja v vesolju 2001, avtorjev Arthurja Charlesa Clarkea in Stanleya Kubricka, je bil uvrščen v več pomembnih razstav in festivalov po Sloveniji in svetu.

Tisti, ki želijo na površini Monolita ugledati svoj hologramski portret, se lahko v prihodnjih dneh udeležijo fotografiranja v Novi galeriji DDT. V petek, torej jutri, bo fotografiranje potekalo od 18. do 20. ure, v soboto od 9. do 11. ure, v ponedeljek od 9. do 11. ure in v sredo od 17. do 19. ure. Na fotografiranje se je potrebno vnaprej prijaviti.

Monolit v Trbovlje ne prihaja prvič – stal je že v Domu upokojencev Franc Salamon (istočasno na Ars Elektroniki v Linzu), v Cerkvi svetega Miklavža (istočasno v Sodobni galeriji Celje), v Cementarni Trbovlje (istočasno na festivalu Sonica v Ljubljani) ter na festivalu Speculum Artium.

Savus

Foto: arhiv Srčno Trbovlje

Isti avtor