Občina Hrastnik je bila v pretekli finančni perspektivi zelo uspešna. Uresničila je 20 občinskih in medobčinskih projektov in zanje pridobila dobrih 13,5 milijona nepovratnih sredstev. V letošnjem letu pa – je poudaril župan Hrastnika Miran Jerič – zaradi zamude pri potrjevanju strateških dokumentov in operativnih programov še ni bil objavljen noben razpis, razen za izdelavo celostne prometne strategije, na katerem je Občina pridobila do 50.000 evrov nepovratnih sredstev.
Ker razpisov ni, se Občina Hrastnik letos ne bo lotila rekonstrukcije podružnične osnovne šole na Dolu. Drugi razlog tiči v pridobivanju ustrezne dokumentacije in izvedbi javnega naročila, ki bi projekt lahko zavlekla čez dve šolski leti. Po besedah Jeriča bodo začeli šolo na Dolu obnavljati junija 2017.

V Hrastniku imajo tudi sicer projekte pripravljene, čakajo le na evropska in državna sredstva. Med glavnimi so energetska sanacija športne dvorane Log, bazena in občinske zgradbe, za kar bodo skupaj potrebovali 1,6 milijona evrov, ureditev sekundarnega kanalizacijskega omrežja Hrastnik, vodovodnega omrežja Kal in infrastrukture obrtno industrijske cone Steklarna – TKI Hrastnik. Za ureditev industrijske cone, bodo podrli tamkaj obstoječe stanovanjske enote. Za nekaj čez 60 stanovalcev bodo poskrbeli z novozgrajenimi stanovanji v Resnici, ponudili jim bodo v odkup občinska stanovanja, za socialno ogrožene pa uredili bivalne enote. Selitev in rušenje objektov sta predvidena v letu 2018.

Občina Hrastnik bo opremila svoje urbano in ruralno območje tudi z defibrilatorji, skupaj naj bi jih občani dobili 20. Župan je spregovoril tudi o nekaterih drugih projektih, ki bodo uresničeni, če bodo zanje pridobili javna sredstva.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekSivka
Naslednji članekNesreča na parkirišču