ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

V Lučah pometali pred tujim pragom

Nedavno strahotno neurje je v celi Sloveniji pomenilo najprej šok, potem bolečino in jok ter kmalu tudi polno dlan solidarnosti in pomoči. Ko smo se pogovarjali, kako bi lahko komu pomagali tudi mi, smo se spomnili Juretovega sklada. In odločili smo se pomagati Lučanom. V naslednjih dneh bomo predstavili nekaj zgodb z tega zgornjesavinjskega kraja, kjer sedaj čistijo in odpravljajo posledice neurja.


Poplave v Lučah 3

Zgodba preprostih ljudi, prizadetih v poplavah, ki ni prišla na TV – 3. del

Pravijo, da naj vsak najprej pomete pred svojim pragom, pa ni vedno tako. Naša, bom rekla kar »ekipa«, se je, ko smo v grobem pospravili okrog svojih domov (vrtovi so uničeni, zelenjava neužitna, kositi letos ne bo več potrebno), odpravili na pomoč pomoči potrebnim.

In gremo, akcija. Odpravili smo se pomagat sosedu, ki se ukvarja s pleskarstvom. Že ob prihodu so se nam ulile solze, ko smo zagledali ogromne količine peska in kamenja, v garažah pa kaj drugega kot mulj in blato. Bomo zmogli? Seveda bomo.

Odmikali smo posode z barvo, seveda je bilo potrebno vsako posodo posebej umiti. Še dobro, da imajo svoj izvir vode, ki pa trenutno še ni primerna za pitje. Vsak pleskar za svoje delo potrebuje odre, pa ne za nastopanje ampak za delo. In smo vlačili en drog za drugim, ga oprali in zložili in potem naslednjega in naslednjega.

O velikih zabojih sponk za spenjanje drogov sploh ne bom govorila, ker jih je bilo ogromno. Med tem, ko smo mi pridno čistili, so z dvorišča neumorno z bagerjem in kamionom odvažali kamenje. Bagerist, mlad fant, je povedal, da je z Dolenjske in da stanuje pri svojem šefu, čigar žena vsak večer poskrbi, da ni lačen, kot tudi ostalih devet delavcev, ki stanujejo pri šefu.

Po desetih urah smo se umazani, utrujeni, a zadovoljni odpravili domov vedoč, da bomo spali v svojih posteljah se vsedli za mizo in si rekli, zopet smo naredili eno dobro delo. Na koncu moram povedati, da smo si vzeli čas za hrano, ki so jo pripeljali iz šole. Več o ljudeh, ki kuhajo in skrbijo za ljudi, ki spijo v športni dvorani, pa naslednjič.

AK

Foto: AK (hiša v kamenju)


Juretov sklad

Vsi, ki boste prispevali v Juretov sklad, ste lahko prepričani, da bo prišel denar v prave roke. Morda ne bomo vedno zapisali imen in naslovov ljudi, ki bodo dobili pomoč (če seveda tega ne bodo želeli). Predstavili pa bomo njihove zgodbe in se prepričali, da bo šel denar v prave roke. Račun Juretovega sklada je odprt na RKS OZ Trbovlje, tudi zaradi tega, da je zagotovljena transparentnost pomoči, z denarjem pa upravlja OU Juretovega sklada.


Pomoč lahko nakažete na:

RKS OZ Trbovlje

Ulica 1. junija 4, Trbovlje

SI56 0233 0001 5706 240

sklic 00 10021972

Namen: Juretov sklad

Koda: CHAR


Savus


 

Isti avtor