četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Jernej Kovačič

Ob letošnjem občinskem prazniku Zagorja so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Zlato priznanje za dolgoletno uspešno udejstvovanje na športnem področju, od nastopanja v različnih disciplinah do neumornega organizacijskega dela je prejel Jernej Kovačič. Priznanje sta mu podelila župan Matjaž Švagan in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja ter podžupan Mitja Adamlje. Nagrajenca predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Jernej Kovačič se je že kot otrok včlanil v izlaško športno društvo. Ob športnem udejstvovanju se je kmalu lotil tudi organizacijskega dela. Vodil je različne sekcije, bil je tajnik, blagajnik, podpredsednik, zadnjih dvanajst let pa je predsednik Športnega društva Izlake. Je gonilna sila različnih projektov, v zadnjem obdobju vodi tudi Tek in pohod po zagorski dolini, ki predstavlja največji društveni zalogaj. Različne funkcije opravlja tudi v širšem okolju: že drugi mandat je predsednik Športne zveze Zagorje, lani je postal član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije.

Ves čas je bil športno izjemno dejaven. Nastopal je na več tekih in maratonih, bil član društvene ekipe v malem nogometu in v tenisu. Je tudi teniški trener in organizator tečajev in ima več drugih vaditeljskih nazivov in certifikatov. Je med najbolj zaslužnimi, da je izlaško društvo prejelo ugledni mednarodni priznanji, nagrado Evropske federacije športa za delavce in podjetja ter nagrado za drugo mesto v evropskem izzivu v hoji in teku.

Jerneju Kovačiču za dolgoletno uspešno udejstvovanje na športnem področju, od nastopanja v različnih disciplinah do neumornega organizacijskega dela, podeljujemo zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Isti avtor