V petek 21. februarja so se člani OZSČ Zagorje ob Savi zbrali v sejni dvorani gostišča Kum v Zagorju na redni letni konferenci. Konference se je udeležilo 26 članov.

Posebnim vabilom so se odzvali župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, predstavnik ZSČ Jani Zore, predsednik OZVVS Zasavje Božo Majcen, predsednik PVD SEVER Zasavje Marjan Palčič in predstavnik OZSČ Hrastnik Matjaž Tauzes. Udeležence je pozdravil predsednik OZSČ Zagorje ob Savi Jožef Priman. Na konferenci so pregledali delo v letu 2019 in sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2020. V društvo so sprejeli nove člane, članske izkaznice so prejeli: Vida Šviga, Matjaž Povšnar, Jure Novak, Jože Centa in Jaka Kos.

Predstavnik ZSČ Jani Zore in predsednik OZSČ Zagorje Jožef Priman sta podelila priznanja za požrtvovalno delo v združenju.  Plaketo ZSČ je prejel poročnik Gregor Pilpah, častni znak ZSČ višji praporščak Lazo Grujić, vodnik Marino Brvar, poročnik Robert Šmid, poročnik Bojan Kajtna in vodnik Franc Bokal, pisno priznanje pa vodnik Vekoslav Ajtič.

Savus

Fotografije: Hinko Palčič