V soboto, 22. februarja, so na Polzeli pripravili državno prvenstvo za člane in veterane ter državno prvenstvo v para-karateju. Karate klub Trbovlje so zastopali Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar in Almin Salkič pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Trboveljčani so ponovno zaznamovali člansko državno prvenstvo, saj so z dvema zlatima ter po eno srebrno in bronasto medaljo že tretje leto zapored postali najuspešnejši klub DP za člane in članice, kar kaže pravilno usmeritev in kvaliteto dela v Karate klubu Trbovlje.

Državni prvakinji sta postali sestri Haberl, Urša do 50 in Barbara do 55 kilogramov. S tema dvema naslovoma sta napisali izjemno zgodbo, saj sta sedaj obe aktualni državni prvakinji tako pri mlajših članicah kot članicah in tudi ekipni članski državni prvakinji. V tem trenutku ni v Sloveniji nobene druge tekmovalke ali tekmovalca, ki bi si lastil te tri naslove. Osemnajstletni Domen Zidar je prvič nastopil na članskem prvenstvu in se po dveh zmagah uvrstil v finale, kjer je pol minute pred koncem borbe še vodil s 3:0 proti lanskemu prvaku in dolgoletnemu reprezentantu Denisu Gorencu iz sosednjega kluba iz Hrastnika. V zadnjih 25 sekundah je izkušenejši Gorenc rezultat izenačil. Sledila je sodniška odločitev in minimalni poraz z 2:3, tako da je na koncu Domen osvojil srebrno medaljo. V katah so nastopili Anja Laharnar, Laura Božjak in Almin Salkič. Anja je tekmovanje končala v prvem krogu, Laura se je uvrstila v drugi krog in končala na sedmem mestu. Za trboveljsko medaljo v katah je poskrbel Almin Salkič, ki je osvojil bronasto medaljo. Almin se je pred leti preseli v Švico, kjer uspešno usklajuje službo in treniranje karateja.

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila bronasto medaljo v katah pri veterankah in Branko Glavač, ki je prav tako osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

JS

Foto: KK Trbovlje