Karate zveza Slovenije je 19. februarja v Laškem pripravila slavnostno prireditev Naj karateist 2019, kjer so bili med prejemniki priznanj ponovno tudi trboveljski karateisti.

Najuspešnejša mlajša članica preteklega leta je postala Urša Haberl, drugo mesto je pripadlo njeni sestri Barbari Haberl, ki je osvojila tudi tretje mesto pri članicah. Na nehvaležnem četrtem mestu v skupnem seštevku tekmovanj za leto 2019 so končali Urša Haberl pri članicah, Kenan Isakovič pri kadetih in Domen Zidar pri članih.

Med 66 slovenskimi klubi, kjer se seštevajo rezultati z uradnih državnih in mednarodnih tekmovanj, število registriranih tekmovalcev, licenciranih trenerjev in sodnikov ter organizacije tekmovanj, je Karate klub Trbovlje osvojil tretje mesto.

Na prireditvi v Laškem so podelili tudi priznanja za Pokal Slovenije 2019, kjer je Cristina Korpar Žveglič osvojila prvo mesto pri mlajših kadetinjah, tako v športnih borbah kot skupnem seštevku kat in borb. Zmagovalci Pokala 2019 sta postali tudi ekipi malčkov in kadetov v katah ekipno. Rok Lopan je prejel diplomo za naziv Strokovni delavec v športu 1, ki ga je uspešno opravil konec lanskega leta.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje