Jamatlonci v Hrastniku so že prevzeli svoje startne številke. Po predstavitvi proge in rudarskem pozdravu »Srečno!« jih je avtobus odpeljal v Trbovlje, kjer bodo vstopili v jamo in prava knapovska preizkušnja se bo zares začela.

Jamatlon, ki ga organizira Zavod Savus, je že štirinajsti jamatlon zapored. V jamo se bo tokrat podalo 56 jamatloncev in 62 jamatlonk. Knapovske ovire bo tako premagovalo kar 118 jamatloncev v 33 ekipah.

Jamatlona se bodo kot tradicionalno udeležile tudi ekipa Vesele huntarce, ki so sodelovale že na vseh jamatlonih doslej.

Kot zadnja prijavljena ekipa pa bo sodelovala ekipa treh slovenskih županov. Poleg domačega Marka Funkla še župan Šmartnega ob Paki Janko Kopušar in župan občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak.

V jami bodo morali s skupnimi močmi premagati več ovir, ki bodo poskrbele, da bo preizkušnja še zanimivejša. Srečali bodo tudi rudniškega škrata Perkmandeljca, ki je že nabrusil svojo »lato« za Perkmandeljčev krst.

Jamatlonce po prihodu iz jame čaka knapovska malica. Pomerili se bodo še v metu bata škornja rikverc v kulmkišto. Po preizkušnji pa jih čaka nastop Skupine za stres in anti stres, ki plešejo na country glasbo in seveda podelitev priznanj za dosežke.

SB

Foto: SB