Sprejema hrastniških olimpijcev na Logu v Hrastniku 6. avgusta sta se udeležila tudi starša zlatega olimpijca Primoža Rogliča. Anita in Polde Roglič sta nekaj besed o njegovem nastopu spregovorila tudi za naš medij.

Anita in Polde, kako sta vidva spremljala Primožev nastop?

(Polde) Midva sva bila kot vsi zagorski navijači v Zagorju na ploščadi, kjer sva nastop spremljala na velikem zaslonu. Bila sva torej med njegovimi navijači.

So živci delali?

(Anita) Seveda so delali. Vsem nam in tudi celi Sloveniji.

Kdaj pa ste vedeli, da je to to?

(Anita) Vedno je potrebno počakati do konca. Ko je konec, se lahko vsi skupaj veselimo. Je bilo pa že na sami poti videti res dobro.

Primož je imel letos, če rečem milo, kar precej težav. Kako ste vi spremljali njegova pobiranja iz slabih situacij in kaj pomeni sedaj ta vzpon na vrh?

(Polde) Tako, kot je normalno. Ob vsakem njegovem padcu je najbolj pomembna skrb za njegovo zdravje in počutje. Ob uspehih se pa kot vsak normalen človek veselim. Veseliva se oba, veseli se cela Slovenija. To je šport, ki se odvija zunaj in je nepredvidljiv. Sestavni del so tudi padci, neljubi padci.

Je bilo po nastopu kaj solz?

(Anita) Seveda je bilo. Pa vmes tudi (smeh). Ogromno solz in veselja.

Kdaj in kako pa sta mu lahko čestitala?

(Anita) Osebno sva mu čestitala, ko je prispel na Brnik. Prej pa seveda preko telefona.

Kako je olimpijsko zmago sprejel sam?

(Polde) Kot vemo, Primož ne izhaja iz kolesarskih krogov. Bil je športnik v drugih panogah in sodelovati na olimpijskih igrah je bila njegova otroška želja. Mislim, da so se mu otroške želje uresničile, tako da je res presrečen.

MP

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji članekPrenova trboveljskega godbenega doma
Naslednji članekPrvi koncert festivala Ursus