Umetniški vodja in flavtist Marko Zupan bo tudi v letošnjem letu pripravil že deveti Mednarodni glasbeni festival Ursus. Festival je razdelil na tri koncerte, na katerih bodo zaigrali številni glasbeniki. Prvi izmed njih z naslovom Kontrasti bo v petek, 13. avgusta, ob 19. uri na Domačiji Medved v Podkumu. Cena vstopnice za posamezen koncert je deset evrov.

Na prvem koncertu bodo zaigrali vodja festivala Marko Zupan na flavti, Mladen Somborac na violi in Nika Švarc na violončelu. Zaigrali bodo klasične in moderne skladbe komponistov Françoisa Devienna, Zoltána Kodálya, Heitorja Ville-Lobosa in Gartha Knoxa.

Umetniški vodja festivala Marko Zupan ima pestro mednarodno kariero kot solist, komorni partner, orkestrski glasbenik, improvizator, aranžer in profesor. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, Parizu in na Mozarteum v Salzburgu. Od leta 2010 poučuje na Akademiji za glasbo v Splitu, kot del svojih pedagoških dejavnosti pa vodi tečaje flavte po Hrvaški, Bosni, Sloveniji in tudi na Japonskem.

Drugi koncert festivala Ursus bo 20. avgusta, tretji in zadnji pa 4. septembra.

Savus

Foto: Mednarodni glasbeni festival Ursus


 

Prejšnji članekStarša Primoža Rogliča: Bilo je ogromno solz in veselja
Naslednji članekHaberl in Zidar na evropsko prvenstvo