sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Srečanje veteranov in častnikov vojne za Slovenijo

Člani OZSČ Zagorje so se v soboto, 12. junija, udeležili vseslovenskega srečanja veteranov in častnikov ob 30-letnici vojne za Slovenijo. Organizirala ga je Mestna občina Velenje (MO Velenje) v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Združenjem Sever in Zvezo slovenskih častnikov Slovenije.

Najprej je vse prisotne pozdravil župan MO Velenje Peter Dermol. V nadaljevanju so jih nagovorili še predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik Zveze slovenskih častnikov dr. Alojz Šteiner.

Po uradni slovesnosti so si ogledali predstavitvene in delovne točke, ki so jih izvedli specialni policisti, helikopterska enota Policije in Slovenska vojska. Na njih so predstavili vojaško in policijsko opremo. Nekateri člani so se pomerili tudi v lokostrelstvu, ki so ga pripravili člani OZSČ Domžale.

V nadaljevanju so si častniki ogledali še muzej usnjarstva v Šoštanju, kjer so poslušali predstavitev o usnjarstvu v Šoštanju in tudi na splošno po Sloveniji.

Gregor Pilpah

Foto: OZSČ Zagorje ob Savi


 

Isti avtor