V nedeljo, 10. novembra, je krajevni odbor Rdečega križa Čemšenik pripravil tradicionalno srečanje starejših v gostišču Zaloka. Srečanje je namenjeno krajanom, starim 70 ali več let. Tovrstna srečanja pripravlja Rdeči križ po vsej Sloveniji. V Čemšeniku je običajno ravno na Martinovo nedeljo in starejši se ga zelo radi udeležujejo. Letos jih je prišlo okrog petdeset.

Zbrane so pozdravili župan Zagorja Matjaž Švagan, predsednica RKS območnega združenja Zagorje Metka Podpečan, predsednica krajevne organizacije RK Simona Jarc, predsednica KS Čemšenik Ana Režun in župnik Janez Mihelčič.

Prostovoljke krajevnega odbora Rdečega križa Čemšenik so poskrbele za sladke dobrote in pester program, v katerem so nastopili Čemšeniški kvartet s harmonikarjem Bojanom Kudrom, učenke glasbene delavnice Janija Kortnika ter učenci OŠ Ivana Skvarče, podružnične sole Čemšenik. Za nastop so jih pripravile učiteljice Andreja Borišek, Irena Hudi, Petra Rome in Nina Špitalar. Po kosilu so se zbrani zadržali še na družabnem srečanju in glasbi harmonikarja Bojana Bervarja.

Kot vsako leto so organizatorji posebej čestitali najstarejšim udeležencem in jubilantom. Najstarejša udeleženka je bila tokrat Frančiška Jurše, najstarejši udeleženec Franc Štrajhar, čestitke pa sta prejela tudi zakonca Antonija in Brane Grobljar za svojih skupnih 55 let.

Tatjana Polanc Kolander

Foto: Stanka Polc