Organizatorji programa Starejši za starejše so se zaradi umiritve epidemije odločili, da s srečanji ponovno začnejo. Z majhnimi koraki želijo obuditi stike, druženja in pomoči, ki so jih z uporabniki gradili vrsto let in pri vseh prinašajo zadovoljstvo in lepe občutke.

V mesecu juliju bodo ponovno pričeli s četrtkovi srečanji, ki se bodo nadaljevala vse do konca septembra oziroma do takrat, ko bo to dopustno in varno. Srečanja bodo do nadaljnjega prilagajali epidemiološkim zahtevam. Ker bodo upoštevali pogoje PCT, so se odločili, da tombole ne bo. Namesto nje se bodo en četrtek v mesecu družili zunaj, šli na sprehod in spoznali kakšno novo pot.

Eno srečanje so že izvedli. V Mladinskem centru Hrastnik so obiskali mlade prijatelje, ki jih niso videli kar 15 mesecev. Srečanje je bilo zato še bolj prijetno, nasmejano in prijazno. Ker so si povedali ogromno, v dveh urah niso utegnili zaigrati niti ene družabne igre. Ugotovili so, da so njihova srečanja prerasla v prijateljstva in tovarištva, ki jih ne zmanjša ne razdalja in ne čas.

Ker so za srečanja omejeni s prostorom, prosijo da svojo udeležbo predhodno najavite svojim poverjenikom.

Savus

Foto: Jerica Laznik


 

Prejšnji članekSanacija vodotoka na Savi
Naslednji članekŠtudentska delovna brigada letos v Hrastniku