Na Komunali Trbovlje se v spomladanskem času pridružujejo okoljskim akcijam, ki jih v letošnjem letu ne bo manjkalo. Že v začetku marca se začenja nagradna ozaveščevalno-zbiralna akcija Zasavja Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik, sledijo pa še akcije čiščenja in urejanja okolice ter zbiranja nevarnih in e-odpadkov.

Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik

Med 9. in 26. marcem 2020 bo v vsem Zasavju potekala ozaveščevalno-zbiralna akcija, v okviru katere bodo spodbujali k zbiranju starih aparatov in odpadnih baterij v uličnih zbiralnikih, ki so jih v zasavskih občinah postavili že konec leta 2016. V tisti občini, kjer bodo v akciji zbrali največ tovrstnih odpadkov na prebivalca, bodo organizirali stand-up nastop slovenskega komika Teškyja. Posebno tekmovanje bodo organizirali tudi za zasavske osnovne šole, ki se bodo potegovale za nastop raperja Zlatka.

V ulične zbiralnike za e-odpadke sicer lahko oddate male gospodinjske aparate, prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko in drugo malo električno opremo in orodje.

Očistimo in uredimo Trbovlje

28. marca bo v Trbovljah potekala največja občinska čistilna akcija Očistimo in uredimo Trbovlje, ki se je vsako leto udeležijo številni prostovoljci, podjetja in druge organizacije. Pri akciji vsako leto aktivno sodeluje tudi Komunala Trbovlje, ki skrbi za odvoz odpadkov z zbirnih mest po vsej občini, na dan akcije pa bo do 15. ure obratoval tudi zbirni center Neža. V lanski čistilni akciji so zbrali več kot 5,6 ton odpadkov, kar je skoraj tono več kot v letu poprej.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

V četrtek, 2. aprila 2020, bo v občini Trbovlje potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Zbirali bomo nevarne odpadke spadajo odpadna jedilna in motorna olja, akumulatorji in baterije, ostanki barv, lakov in topil, stara zdravila, fitofarmacevtska sredstva, druge nevarne kemikalije, neuporabni termometri, odpadna kozmetika in čistila, embalaža pod pritiskom in druge snovi, ki so označene z opozorilnimi znaki.

Akcija zbiranja odpadne električne in elektronske opreme na podeželju

Komunala Trbovlje in ZEOS tudi v letošnjem letu pripravljata akcijo mobilnega zbiranja odpadne električne in elektronske opreme, ki bo v sredo, 20. maja 2020. Akcijo bomo izvajali v Čečah, na Kleku in Dobovcu. V mobilno zbiralnico boste lahko oddali velike gospodinjske aparate (pralne in pomivalne stroje, štedilnike itd.), peči, hladilno zamrzovalne aparate, male gospodinjske aparate, televizorje, računalniško opremo in drugo elektroniko, sijalke, baterije in prenosne akumulatorje.

Nevarne odpadke iz gospodinjstev in odpadno električno in elektronsko opremo je sicer možno oddati tudi v zbirnem centru Neža, ki deluje vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah je delavnik podaljšan do 17. ure, ob sobotah pa deluje med 9. in 13. uro.

PR objava