28Televizija ETV v mesecu oktobru ponovno začenja z oddajo Jazz z Nino, ki je bila prvič predvajana marca leta 2018, po letu in pol premora pa se je v nekoliko spremenjeni obliki vrnila letos februarja. Oddajo vodi kritičarka, glasbena publicistka in urednica Nina Novak. Do vključno torka, 5. oktobra, znova odpirajo prijave za sodelovanje v televizijski oddaji.

Od februarja letos so v oddaji gostili slogovno raznolike jazz glasbenike, kot so Anja Hrastovšek, Urška Supej in Klara Veteršek, Tanja Srednik, Andrej Ofak, Blaž Švagan in Tjaša Fabjančič, že oktobra pa bodo v prvi oddaji po poletnem premoru gostili Petra Ugrina.

Avtorica in voditeljica oddaje Nina Novak, sicer univerzitetno diplomirana muzikologinja, je tudi vodja projekta Nova frekvenca: jazz intervju v živo, ustanoviteljica portala Jazzetna, strokovna sodelavka revij Odvzen in Primus, avtorica Jazzopisa, vodja koncertno-pogovornega cikla Dueti ter pesnica in pisateljica z več samostojnimi izdajami, ki je Slovenijo zastopala na različnih mednarodnih pesniških festivalih. V oddaji se pogovarja z gosti, ti pa v živo zapojejo tudi kakšno pesem.

Oddajo pripravlja z namenom in v želji, da ne spregledajo nikogar, ki je uspešen na področju jazz glasbe in da odkrijejo še kakšno pozornosti vredno ime, ki jih, kot kaže, v Slovenije primanjkuje.

Zainteresirani glasbeniki, ki delujete (tudi) na polju jazzovske glasbe,  predstavitev dosedanjega dela in vsaj en posnetek s pripisom Prijava: Jazz z Nino pošljite na elektronski naslov nina@nina-novak-oiseau.si.

Izbrani glasbeniki bodo na podlagi prispelih prijav predstavljeni v eni od naslednjih oddaj. Oddaja je na televiziji ETV na sporedu vsak četrti ponedeljek, ogledate pa si jo lahko tudi na YouTubu.

Savus

Foto: Nina Novak