V soboto, 13. novembra, je potekalo polfinale svetovne serije namiznoteniškega turnirja v Laškem. Pomerila sta se Hrastničan Darko Jorgić in Kitajec Chuqin Wang, ki je bil boljši s 4:1 (8, -10, 5, 4, 10). Jorgić je bil že v četrtfinalu edini slovenski predstavnik, kjer je s 3:2 (-7, 8, -5, 8, 9) ugnal Kitajca Qihao Zhoua.

Darko Jorgić, 23. igralec sveta, je v četrtfinalu turnirja v Laškem najprej premagal Kitajca Qihao Zhoua, v polfinalu pa je bil njegov rojak Chuqin Wang zanj žal premočan.

Jorgić je v polfinalu dobil drugi niz z 12:10 in izenačil na 1:1, v tretjem in četrtem pa je osvojil le pet oziroma štiri točke. V petem nizu je sicer izničil zaostanek s 3:6 in prišel do zaključne žoge, a v nadaljevanju izgubil tri točke zapored in klonil z 12:10.

»Ni kaj, danes je bil tekmec boljši in zasluži si vse čestitke. Je pač igralec, ki se lahko pomeri z vsakim svetovnim mojstrom in tudi legendarni Ma Long ni varen pred njegovo igro. Nekako sem napovedal polfinale in lahko sem zadovoljen. V prvih dvobojih sem se lovil z igro, ampak vseeno zmagoval, danes pa sem v polfinalu odigral malce bolje, vendar ne dovolj dobro, da bi premagal Wanga. Ves čas je igral agresivno in hitro. Nekako nisem našel rešitve, kot da sem bil preveč pasiven. Na koncu sem lahko z uvrstitvijo v polfinale zadovoljen, še zlasti zato, ker je bilo to na domačih tleh. Že v ponedeljek potujem nazaj v Nemčijo, kjer se bom pripravljal na svetovno prvenstvo v ZDA,« je po polfinalnem porazu povedal Jorgić.

SB

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije