Trboveljčan Rok Hvala končuje študij TV režije na AGRFT v Ljubljani. Za magistrsko nalogo si je izbral oddajo Late Night Show. Praktičen del je že posnel. Ob pisanju pa se mu je porodilo vprašanje, kako bi se ta tip oddaje obnesel na socialnih omrežjih.

Oddaja prinaša med ljudi zabavo, odklop od vsakdanjih problemov in politike, hkrati pa jim ponuja tudi nova spoznanja. »Ker so oddaje pričele nastajati v času karantene, sem voditelj oddaje kar sam. Ker sem tudi glasbenik, se vsaka oddaja prične z priredbo znane skladbe, ki jo zapojem in zaigram na temo Late Night Showa. Tako se skupaj z gledalci iz moje sobe pogovarjamo z različnimi gosti,« pravi Rok Hvala.

V zadnji oddaji so bili gostje Nik Škrlec (igralec in voditelj Malih sivih celic in Izodroma, rekorder v pomnjenju števila Pi), s katerim sta se pogovarjala o spominu in njegovih oddajah. Saška Matajič je zapela skladbo, s katero se je predstavila na Emi, skupaj pa sta naredila novo skladbo iz besedil vseh pesmi, ki so se predstavile na Emi z naslovom Freš. »Z Ano Pavlin sem se pogovarjal o tem, kaj vse moraš znati, da postaneš vinska kraljica in o tem, kje je prihodnost slovenskega turizma. Jagoda in Jurij Batagelj sta si v oddaji izmislila novo koreografijo zame na skladbo, ki sem jima jo podal,« pojasni Hvala. Gost je bil tudi Tomaž Mihelič, s katerim sta obudila spomine na njegove začetke na Korajži velja, nastop Sester v seriji Sence nad Balkanom, brez vaje pa sta zapela in zaigrala skladbo Samo ljubezen. Oddajo najdete ne tej povezavi.

Rok Hvala pravi, da so na Instagramu in Facebooku na voljo tudi prejšnje oddaje, v katerih so nastopili znani gostje: Iza Leskovšek (duo Younite, ki je bil letos na EMI FREŠ), Astrid in Avantgarden (prav tako je letos nastopila na EMI FREŠ), Rok Škrlep (stand up komik, trikratni zmagovalec Roasta), Manu (slovenska predstavnica na Evroviziji leta 2016), Katja Grudnik (blogerka in influenserka), August Adrian Braatz (filmski režiser in skladatelj), Dejan Žujič (nekdanji smučarski skakalec in glasbenik) in pa Nina Kay (pevka, ki je širši množici najbolj poznana po duetu z Big  foot mamo: Kratek stik), Maja Pinterič (Nekineki kanal, sovoditeljica letošnje Eme in EME FREŠ), Andrej Lipi Lipužič (študent zadnjega letnika medicine, ki je predstavil zabavno pesem o pravilnem umivanju rok), Nuša Derenda (predstavnica Slovenije na Evroviziji 2001), Tim Prezelj (na podlagi Singerjeve bioetike je predstavil izraz »naravna selekcija«), Srđan Milovanović (sinhronizator risank, nastopal je v Znan obraz ima svoj glas), Miha Robnik (Fotr kuha, tekmovalec na Masterchefu), Lucija Ćirović (stand up komičarka, igralka – znana predvsem kot Fata v seriji TV Dober dan), Taya Damjan (Damjan Family vlog, moderatorka na radiju Antena) in Nino Ošlak (pevec in glasbenik).

Za poslastico ponujamo še povezavo do oddaje, kjer je Rok Hvala z ekipo naredil zanimivo priredbo za Nušo Derendo zgolj iz njenih naslovov skladb.

Savus

Foto: osebni arhiv (portreti in prizori iz oddaj)